Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Balkon Aksesuar Fikirleri

Balkon Aksesuar Fikirleri


Evlerin dışa açılan penceresi olarak niteleyebileceğimiz balkonlar, özellikle de ilkbahar ve yaz aylarında ferah bir nefes almak için kullanılan mekanlardır. Büyük ya da küçük olması fark etmeksizin bir evde balkona sahip olmak her zaman avantajlıdır. Son yıllarda birçok kişi evlerindeki balkonları cam ile kapatarak bu alanı yazın olduğu gibi kışın da kullanma imkanına sahip oluyor. Özellikle camla kapatılan büyük balkonlar bir kış bahçesine dönüşüyor. İster büyük ister küçük olsun balkonları dekore etmek bu alanları çok daha kullanışlı ve estetik hale getiriyor. Siz de evinizde bir balkona sahipseniz ve balkonunuzu dekore etmek istiyorsanız bu içerikte balkonlarınız için birbirinden şık ve kullanışlı aksesuar önerilerimizi bulabilirsiniz. 

Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Balkon dekorasyonuna başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey balkonunuzun ölçülerini almak. Bu işlem balkon mobilyası ve diğer aksesuarları seçerken işinize çok yarayacak. Doğru ölçülere uygun eşyalar alarak balkonunuzu çok daha kullanışlı ve estetik bir hale getirebilirsiniz. İkinci olarak balkonunuzda ihtiyaç duyacağınız ürünleri listelemelisiniz. Oturma grubu ve köşe takımları büyük balkonlar için uygunken özellikle de katlanabilir sandalye ve masa takımları küçük balkonlar için sıkça tercih edilir. Son olarak da balkonunuzu bambaşka bir havaya bütündürecek olan dekorasyon öğelerini seçmelisiniz. 

Mobilya Seçimi

Balkon dekorasyonunda ihtiyaç duyacağınız en önemli ürün grubu mobilyalardır. Balkonlarda misafir ağırlamak, ailenizle ya da sadece kendinizle keyifli vakit geçirebilmek için rahat mobilyalar oldukça önemlidir. Eğer sahip olduğunuz balkon neredeyse bir oda büyüklüğünde ise oldukça şanslısınız. Bu alanı dekore etmek için birbirinden şık balkon oturma grubu ürünlerini tercih edebilirsiniz. Hasır, bambu, plastik ya da ahşap malzemelerden üretilen bu ürünler genellikle açık hava şartlarına uygun şekilde üretilir.  Balkon takımı koyabileceğiniz kadar büyük bir balkona sahip değilseniz ancak yine de küçük sayılmayacak bir balkonunuz varsa balkon köşe takımları sizin için ideal olabilir. Eğer balkonda yemek yemek sizin için büyük bir keyifse balkon masa takımları mükemmel bir seçim olacaktır. Üstelik masa takımları küçük balkon sahipleri için de ideal ürünler. Çünkü bu takımlar 2 kişilikten 8 kişiliğe kadar birçok farklı boyutta üretilmektedir. Küçük balkonlar için genellikle katlanabilir 2 kişilik masa takımları tercih edilmektedir. 

Aksesuar Seçimi

Balkonlarda en sık kullanılan aksesuarlar genellikle duvar aksesuarlarıdır. Balkonunuzda kullanacağınız duvar rafları ile hem dekoratif öğelerinizi sergileyebilir hem de balkonda fazla yer işgalini önleyebilirsiniz. Bu raflara kitap, çiçek saksıları ya da fotoğraf çerçevesi gibi ürünler koyarak çok daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Saat ya da tabloları da balkon duvarlarınızda kullanarak farklı bir tarz yakalayabilirsiniz. Balkonlarda en çok kullanılan aksesuarlardan biri de çiçeklerdir. Çiçek yetiştirmek kimileri için bir hobi olsa da böyle bir hobiye sahip olmayanlar bile balkonlarında çiçek bulundururlar. Balkonun genişliğine göre masa üstü ya da raflarda kullanılan küçük saksılardan büyük yer saksılarına kadar birçok farklı seçeneği  balkonunuza koyabilirsiniz. Saksıların tarzı dekorasyona katkı sağlarken içerisindeki çiçek de çok güzel bir görünüm sunacaktır. 


Balkon dekorasyonunda en sık kullanılan aksesuarlardan biri de mumlardır. Özellikle de akşamları balkonda vakit geçirmekten keyif alan kişiler için mumlar hem rahatlatıcı hem de ortamı aydınlatıcı öğeler olarak karşımıza çıkar. Son olarak balkon halı, kilim ve minder gibi tekstil ürünleri de balkon dekorasyonundaki önemli öğelerden biridir. Rahat minderler balkonda geçirdiğiniz süre boyunca çok daha rahat hissetmenizi sağlarken halı ve kilim gibi öğeler ise balkona çok daha sıcak bir hava katacaktır.