Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Evlerde temiz hava alınabilecek, keyifle oturup çay ya da kahve içilebilecek en güzel alanlar balkonlardır. İster büyük ister küçük olsun bir evde balkon olması her zaman avantajdır. Son yıllarda gittikçe artan balkon dekorasyon trendi ve buna uygun üretilen ürünler sayesinde balkonlar çok daha keyifli yaşam alanları haline getirilebilmektedir. Karmaşık şehir yaşamında doğa ile en önemli bağlantılardan biri olan harika yaşam alanlarına çevirmek için birkaç dekorasyon önerisine birlikte bakalım. 

 

Balkon Dekor Önerileri

Balkon dizayn fikirleri arıyorsanız öncelikle balkonun şekline ve boyutuna odaklanarak araştırma yapın. Nasıl bir alana sahip olduğunuz seçeceğiniz dekorasyon öğelerini belirlemeniz ve doğru ürünleri almanız için oldukça önemlidir. Bu alanı belirledikten sonra bu alana uygun mobilya ve dekorasyon öğeleri seçimine başlayabilirsiniz. İyi bir balkon dekorasyonu için izlemeniz gereken birkaç adım var. İşte meraklıları için en ideal balkon dekor önerileri.

 

Balkon Duvar Boyası Seçimi 

Balkon dekorasyonu yaparken uygulamanız gereken ilk adım duvarlarınızı güzelleştirmek. Balkon duvarlarının renklendirilmesi ve duvarlara uygun aksesuarların yerleştirilmesi balkonunuzun bambaşka bir havaya bürünmesine neden olacaktır. Ferah ve huzurlu bir ortam arıyorsanız mümkün oldukça açık renkler tercih etmelisiniz. Eğer kapalı bir balkonunuz yoksa yağmur, kar, rüzgar ve sert güneş ışığı gibi hava koşullarına karşı daha uzun ömürlü olması için boya ürünlerini dayanıklı malzemelerden seçmelisiniz. Raf ve tablolar da balkon duvarlarınıza hareket katacak öğelerdir. Özellikle de raflar üzerine konulacak objelerle hem dekoratif hem de fonksiyonel olarak kullanılabilir. Fonksiyonel olması ve daha çok alan açması nedeniyle küçük alanlar için balkon döşeme fikirleri arasında en çok bu raflara yer verilir. 

 

Balkon Mobilya Tercihi 

Balkon dekorasyon konusunda en önemli ikinci noktada mobilya seçimidir. Burada uygulanacak ilk adım balkonun boyutunun ve şeklinin iyi analiz edilmesidir. Büyük balkonlar için tercih edebileceğiniz birçok alternatif bulunur. Örneğin balkonunuzda uzun sohbetlerden ve keyifli arkadaş oturmalarından keyif alıyorsanız bahçe oturma grubu ürünlerini tercih edebilirsiniz. Böylelikle açık alanda bir oturma odası oluşturabilirsiniz. Balkonda hem keyifle vakit geçirmek hem de lezzetli sofralar kurmak isterseniz de bunun için de bahçe masa sandalye takımı ürünlerini inceleyebilirsiniz. Daha küçük ve kare formda olan balkonlar için ise en ideal mobilyalar bahçe köşe takımlarıdır. Bu takımlar hem konforlu bir kullanım sağlar hem de daha dar alanlarda ekstra kullanım alanı sunar. Bu nedenle de balkon için dekorasyon yapan kişiler sıklıkla bu takımları tercih ederler. 

 

Söz konusu küçük balkonlar olduğunda ise mobilya seçenekleri biraz daha azalabilir. Koltuk ve köşe takımları küçük balkonlarda bir seçenek değildir ancak küçük masa ve sandalye takımları bu tür alanlar için oldukça uygundur. Özellikle de katlanabilir formdaki masa sandalyeler küçük ve dar balkonlarda sıkça tercih edilir. 

 

İlginç balkon güzelleştirme fikirleri arasında balkonları bir oturma alanından ziyade tatil alanına çevirmek de yer alır. Alanınızın büyük ya da küçük olması fark etmeksizin uygun boyutta seçeceğiniz şezlong modelleri ile balkonunuzda bu havayı oluşturmak ise oldukça kolay. 

 

Tekstil Ürünlerinin Gücünden Yararlanın!

Balkon dekorasyonunda önem vermeniz gereken öğelerden bir diğeri de tekstil ürünleridir. Halı ve kilimler balkonunuzda çok daha sıcak bir hava katacaktır. Bu nedenle güzel balkon fikirleri oluştururken balkon mobilyalarınıza uygun renklerde halı ve kilimler seçmelisiniz. Özellikle de daha sofistike ve bohem balkon dekorasyon modelleri oluşturmak için ise yastık ve minderlerden yararlanabilirsiniz. Bu ürünler balkonunuza hem şıklık katmak hem de uzun balkon sohbetlerinde daha rahat etmenizi sağlamak için harika seçeneklerdir. Son olarak oluşturmak istediğiniz balkon dekor modelleri mobilyalarınıza uygun battaniye, masa örtüsü gibi tekstil ürünleri ile çok daha güzel bir bütünlüğe sahip olacaktır. 

 

Çiçekleri Unutmayın!

Balkonlar için çiçekler olmazsa olmazlar arasında yer alır. Balkon boyutuna göre büyük saksı çiçekleri ya da küçük süs çiçeklerini tercih edebilirsiniz. Özellikle de bahar aylarında rengarenk açan çiçekler balkonunuza bambaşka bir hava katacak. Ancak bitki bakımı size göre değilse yapay çiçeklerden de yardım alabilirsiniz. Özellikle de yapay sarmaşıklar hem dekorasyon için hem de kötü görünen balkon demiri ya da su gider borusu gibi yerleri kapatmak için harika bir fikir olabilir. 

 

Balkon dekorasyon fikirleri arayışında önceliği kendi beklentinize verin. Balkonunu nasıl kullanmak istediğinize karar verin ve hayal kurun. Örneğin balkonda konforlu bir koltukta oturup güneşlenirken kitap okumayı hayal ediyorsanız buna odaklanan mobilyalar seçin. Balkonda eşinizle akşam yemeği yemeyi hayal ediyorsanız buna odaklanın. Mobilya ve dekoratif ürünleri bu şekilde seçerseniz beklentinizi karşılayacakları için çok daha fazla memnun edici sonuçlar alırsınız.