Türkçe
Mart Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mart Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Masa Ölçüleri

Bahçe masası alırken ölçüleri önemlidir. Bahçe masası ölçüleri alınarak masa tercihi yapmak, kullanım konforunu artırabilir. Bahçede keyifle ziyafet vermek, parti vermek ya da özel günler organize etmek üzere bahçe masaları önemli mobilyalar. Bahçede, balkonda, verandada ya da terasta konumlanan masalar, hem ölçüleri hem de tasarım özellikleri ile değerlendirilerek alınıyor. Doğru malzeme seçimi yapıldığında uzun yıllar açık alanda güvenle kullanılıyorlar. Doğru ölçüler seçildiğinde ise söz konusu alanda konforlu bir kullanım sunuyorlar. Peki, bahçe masa ölçüsü nasıl alınır ve ölçüler neden önemlidir?

 

Bahçe Masa Ölçüsü Almak Neden Önemli?

Bahçe masası alırken ölçü alarak ilerlemeniz önemli. Çünkü masayı konumlandıracağınız alanda konforlu kullanım için doğru ölçülerde masa tercih etmeniz gerekir. Kullanım alanına sığmayan masa, sürekli ileri geri oynatılacak ve sıkışık bir oturma şekli ile konforu olumsuz etkileyecektir. Benzer şekilde sandalyeler de masa alanından kendine rahat bir oturma alanı bulamayacaktır. Bu sıkışıklık, konforu bozduğu gibi görünümü de olumsuz etkileyecektir. Bazen de masanın konumlanacağı alana göre çok küçük kalması söz konusu olabilir. Bu da yine kötü bir görünüme neden olacaktır. Ayrıca geniş bir alandan konfor almak varken sıkışık bir oturma düzenine yol açacaktır. Ancak alan genişliği yeterli ise Lusso yemek takımı gibi ürünler, büyük bir konfor sunabilir. 

 

Bahçe Masa Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bahçe masası ölçüsü almak için önceliğiniz genişlik ve yükseklik olmalı. Masanın tablasının genişliği, masanın yüksekliği dikkate almanız gereken ölçü birimleridir. Ancak alana uygun ölçüyü belirlemek için başka detaylar gözetilmelidir. Burada masanın etrafına sandalyelerin yerleşmesi, sandalyelerin ileri geri hareketi ve sandalyelerden kalkan insanların masa etrafındaki hareketi de hesaba katılmalıdır. Bu nedenle şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

 

  • Bahçe masasını bahçe sandalyeleri ile birlikte konumlandıracağınız alanı en ve boy olarak ölçün. 
  • Almak istediğiniz bahçe masasının ölçüsünü bir yere not edin. 
  • Masaya kapalı şekilde sandalyeleri yerleştirmek üzere masanın dışında 30cm mesafe ekleyin.
  • Sandalyeler yerleştikten sonra alanda en az 60 cm’lik hareket mesafesi daha kalmalı. 

 

Öyle ise tercih edeceğiniz masanın ölçüsüne ek olarak her yönden yaklaşık bir metre bir alana ihtiyacınız var. Seçiminizi buna göre yapmalısınız. 

 

Bahcce Masa Modellerini İnceleyebilirsiniz

60 yılı aşan bahçe mobilyaları üretim deneyimi ile Bahcce.com, hem tasarımsal olarak hem de ürün kalitesi açısından güçlü seçenekler sunuyor. Bahcce.com; şezlong, bahçe masa takımları, konforlu ve şık bahçe oturma grupları ve sandalye seçeneklerinden oluşan geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Hemen her bahçe ve balkona uygun ölçülerde masa tasarımları sunan Bahcce.com üzerinden aradığınız masa modelini kolayca bulabilirsiniz. Flore masa, Tanbu masa, Porto masa, Talin masa, Lagos masa gibi farklı tasarım özelliklerinde ve boyutlarda modeller arasından seçim yapabilirsiniz. Bahcce.com rehberliğinde ürünleri; ölçüleri, görünümleri, tasarım özellikleri açısından detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Kolayca ve güvenle online sipariş oluşturabilirsiniz. Sadece ürün alırken değil satın alma sonrasında da destek alabilirsiniz.