Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Mobilyası Ölçüleri

Bahçe mobilyası ölçüleri konusu, konforlu açık alan kullanımı için çok önemli. Bahçe mobilyalarının ölçülerini doğru belirleyerek sipariş etmek, açık alanda keyifli vakit geçirmenizi sağlayabilir. Aksi halde alana sığmayan ürünlerle sıkışmış ve konforsuz bir kullanım ortaya çıkabilir. Bahçedeki ya da balkon, teras, veranda gibi alanlardaki mekan kullanımı doygun kılmak üzere doğru ölçüde ürün tercihi önemli. Ek olarak rahat bir yaşam konforu yakalamak için ölçü ile karar vermek gerekir. Peki bahçe mobilyaları ölçüleri nelerdir ve nasıl ölçü alınır? 


Bahçe Mobilyası İçin Nasıl Ölçü Alınır?

Bahçe oturma grupları ve bahçe köşe takımları alırken ölçü ile karar vermek önemli. Pek çok kişi de bu ürünleri almadan önce onları konumlandıracağı alanın ölçüsünü alıyor. Ardından da satın almayı planladığı ürünün ölçüsünü öğreniyor. Ancak bahçe masası, bahçe masa sandalye takımı alırken de ölçüler önemlidir. Çünkü Lusso yemek masa takımı gibi büyük bir yemek masası konfor sunar. Ama diğer yandan alan buna uygun değilse hareket edilemeyen sıkışık bir düzende oturmak gibi bir sonuç ortaya çıkabilir. Bu durumda da Sakura yemek takımı gibi daha minimal ve konforlu bir seçim yapılabilir. Benzer şekilde kocaman bir alanın ortasında minicik kalmış bir masa sandalye takımı da estetik durmaz. 


Bahçe mobilyası ölçüsü alınmadan önce ürünleri konumlandıracağınız alanı ölçmeniz gerekir. Alacağınız ölçü ise doğrudan mobilyanın sığması için değil o alanda hareket etmek için de yeterli olmalıdır. Ölçü alırken aşağıdaki üç alan dikkate alınır:


  • Yükseklik

Mobilyaların yerden yüksekliğidir. Yükseklik, genellikle yetişkin bir insanın sırtını arkaya yasladığında ayaklarının yere basacağı oranda tutulur. Sandalye ya da koltuk sırtlıkları fazla yüksek olduğunda baş ve boyun hareketlerini kısıtlar. Çok alçak olduğunda da beli ve sırtı desteklemez. Oturan kişiyi yorar. 


  • Derinlik

Derinlik de özellikle oturma ürünlerinde önemsenmesi gereken bir konudur. Koltuk derinliği, sandalye derinliği çok fazla olduğunda sırt dayamak zorlaşır. Bu da oturan kişiyi yorar. Geriye doğru ilerlediğinde ise ayakları yere değmediği için yine konforlu bir oturma sağlanamaz. Bu nedenlerle koltuk, sandalye gibi ürünlerde standartları belirlenmiş bir derinlik aralığı vardır. Üretici de buna dikkat eder. 


  • Genişlik

Sandalye, koltuk ya da masanın yüzey alanı, genişliğidir. Genişlik, ürüne göre değişir. Bu nedenle burada ölçü konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Ürünleri konumlandıracağınız alana sığacak genişlikte seçimler yapmalısınız. 


Bahçe Mobilyaları

Bahçe mobilyaları, açık alanlarda konforu arttıran önemli eşyalardır. Bahçe köşe takımları, bahçe oturma grupları gibi ürünler, konforlu oturma alanları sunar. Dinlenmek, uzanmak, sohbet etmek, oturmak için için bu ürünler çok kullanışlıdır. Ayrıca dekoratif bir etki de sunarlar. Bahçe yemek masaları, masa sandalye takımları de bahçede ya da balkonda yemek keyfi için güzel ürünler. Ayrıca bahçe için sandalye, şezlong, bench, bahçe salıncak ya da puf gibi hem işlevsel hem dekoratif seçenekler de var. Bunları da alanın genel dekorasyon özellikleri, genişliği ve şekli ekseninde değerlendirmek önemli. 


Bahçe Mobilyası Siparişi 

İnternetten kaliteli bahçe mobilyası siparişi vermek üzere farklı seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. Bahcce.com, 60 yılı aşan tecrübesi ile kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik odağında geliştirdiği özgün ürünleri online olarak sunuyor. bahcce.com üzerinden güvenle online sipariş verebilirsiniz. Özgün tasarımları olan ürünleri detayları ile inceleyebilir, açık alanlarda size özel dekorasyon planları yapabilirsiniz.