Türkçe
Mart Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mart Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Balkon Masa Çeşitleri

Balkon Masa Çeşitleri

Çok katlı evler inşa edilmeye başladığında manzaraya yüksekten bakan açık alanlar tasarlanmış ve balkon fikri doğmuş. Geleneksel Türk mimarisinde balkon yerine cumba kullanımı var. Yaşam alanından dışarıya çıkıntı yapan kapalı mekanlar olan cumbalar, sokağı ya da bahçeyi izlemek için ve keyifle oturmak için tasarlanmış alanlar. Modern apartman kültürü ile balkon kullanımı, önce kentler de sonra da kırsalda yaygınlaşmış. Balkonlar, özellikle büyük şehirlerde dinlenmek, açık havadan yararlanmak ve nefes almak için harika alanlar. Balkon masaları ile de bu yaşam alanlarından daha fazla faydalanmak mümkün hale geliyor. Peki, hangi balkon masasını almalı?


Balkon Masası Seçimi Nasıl Olmalı?

Balkon masa takımı seçiminde balkonun genişliği, şekli önemli kriterler. Geniş balkonlarda hemen her masa tercih edilebilir. Kare ve yuvarlak balkonlarda ise orta alana konumlanan büyük bir masa ile çok keyifli balkon yemekleri mümkün. Balkon masası tercihinde açık alanın etkilerinden korunabilecek malzeme konusu da önemli. Balkon masalarının yoğun güneş altında solmadan ya da deforme olmadan kalabilmesi istenir. Bu nedenle balkon, bahçe masası malzemesi konusu dikkate alınmalı. 


En Trend Balkon Masası Modelleri

Ahşap ve cam uyumu olan balkon masası modelleri çok trend. Bahcce.com’da bulabileceğiniz Lisbo masa modeli böyle bir tasarıma sahip. Katlanabilen ahşap sandalyeler ile birlikte kullanılan masalar da çok tercih ediliyor. Bar sandalyeleri ile uyumlu küçük ama yüksek masalar ise küçük balkonlar için çok tutulan seçenekler. Jana masa gibi açılabilen balkon masaları da çok kullanışlı. Bu masa modelleri, kalabalık sofralar için açılarak büyüyebiliyor. 


Balkon Masası Kullanımı Nasıl Olmalı?

Balkon, açık alan olduğu için masa tercihinde olduğu gibi kullanımında da bazı detaylara dikkat etmek gerekebilir. Masanızın malzemesi ne olursa olsun çok uzun süre güneşte kalmaması için örtü kullanabilirsiniz. Masa örtüleri, ayrıca dekorasyonu vurgulamak üzere etkili olabilir. Elbette minimalist bir balkon dekorasyonunda örtü tercihi, söz konusu etkiyi bozabilir. Balkonun alanı müsait ise bahçe şemsiyesi için de seçim yaparak masanın güneşten korunmasını sağlayabilirsiniz. Şemsiyeler ayrıca günün her saatinde balkon keyfi yapmanıza olanak tanır. Balkonun stiline uyumlu bir şemsiye tercihi ile de çok güçlü bir açık alan dekorasyonu etkisi elde edilebilir. 


Kaliteli Balkon Masası Nereden Alınır?

Balkon ve bahçe masasında kalite, uzun yıllar kullanım için önemlidir. Online olarak balkon masası siparişi verebilirsiniz. Ancak ürünün montaj süreci, parçaların doğru teslimi, malzeme kalitesinin nasıl olacağının güvencesi gibi endişeler yaşayabilirsiniz. 60 yılı aşan süredir bahçe ve balkon mobilyaları tasarlayan Bahcce.com üzerinden güvenle online sipariş verebilirsiniz. Açık alanda kullanıma uygun malzemeler, tasarımlar ile ürün geliştiren Bahcce.com, kullanışlılık ve özgün tasarımı öne çıkarıyor. Uzakdoğunun minimalist stilini, hasrın sıcaklığını, ahşap gücünü ve rattan bahçe mobilyası doygunluğunu Bahcce.com balkon masası modellerinde bulabilirsiniz.