Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Kapalı Teras Dekorasyonu

Kapalı Teras Dekorasyonu

Güzel manzaraya sahip, kullanışlı ve geniş bir teras hemen herkesin hayali. Bir de bu teras uygun malzemelerle kapatılmışsa hem manzaralı hem de oldukça korunaklı bir odaya daha sahip olmuş olursunuz. Kapalı bir terasa sahip olanların en çok araştırdığı konulardan biri de teras dekorasyonu. Eğer siz de kapalı teras nasıl dekore edilir diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız dekorasyon fikirlerini inceleyerek fikir alabilirsiniz. 

Kapalı Teras Dekorasyon Fikirleri

Kapalı terasları değerlendirmek üzere farklı seçenekler ve yöntemler var. Kapalı bir terası muhteşem bir dinlenme alanına dönüştürebilir, harika bir yemek salonu haline getirebilir ya da çalışma odanız olarak kullanabilirsiniz.  Terasınızı nasıl değerlendireceğiz konusuna karar verdikten sonra teras dekorasyonu hakkında ipuçları aramaya başlayabilirsiniz. Mesela kapalı teras yemek odasına nasıl dönüşür ya da kapalı terası en iyi nasıl dekore ederim gibi soruların yanıtlarını araştırabilirsiniz. Görsel açıdan ve kullanım bakımından güzel olanı elde etmek ise terası nasıl dekore edeceğinizle ilgilidir. Kapalı terasınızı dilerseniz bir sinema salonuna çevirebilir dilerseniz de kalabalık partilerin verildiği bir barbekü alanına dönüştürebilirsiniz. Kullanacağınız dekoratif objeler ve mobilyalarla da mekana farklı bir ruh katabilirsiniz. İşte teras dekorasyonu için birkaç harika fikir…


  • Kapalı terasların en büyük avantajı yaz kış içerisindeki mobilyaları toplamadan kullanabilmenizdir. Bu nedenle kapalı terasları rahatlıkla evin diğer odaları gibi dekore edebilirsiniz. 
  • Büyük bir teras alanınız varsa burada hem bir oturma grubu hem de yemek masası kullanabilirsiniz. Bu iki alanı birbirinden ayırmak için ahşap panellerden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda bu ahşap panellere yapay sarmaşıklar ekleyerek terasınızda bir bahçe görünümü elde edebilirsiniz. Yine teraslarda bahçe görünümü elde edebilmek için yerde çim görünümlü kaplamalar da kullanabilirsiniz.
  • Kapalı teraslar için bir diğer dekorasyon önerisi ise şık ve kullanışlı kahve alanlar oluşturmaktır. Bunun için kahve makinenizi ve diğer ürünleri koyabileceğiniz bir kahve köşesi oluşturabilir ve güzel bir koltuk takımı ile hazırladığınız kahveleri keyifle yudumlayabileceğiniz alanlar oluşturabilirsiniz. Bu tür dekorasyonlarda duvar rafları ile oluşturacağınız mini kitaplıklar da oldukça şık duracaktır. 
  • Kapalı teraslarda barbekü ve mangal alanları oluşturmak da sıkça tercih edilen dekorasyon modellerindendir. Özellikle de büyük teraslarda barbekü kullanımı çokça tercih edilir. Elbette bu alana uygun masa ve sandalye takımları da oldukça idealdir. 
  • Teraslarda kullanılacak bir diğer dekoratif öğe de salıncaklardır. Tenteli bank modelli salıncaklardan makrome örgü salıncaklara armut salıncaklardan çocuk salıncaklarına kadar birçok farklı modeli terasınızın boyutuna göre tercih edebilirsiniz. 

Teras Mobilyaları Seçimi

Teras mobilyası seçmek balkon mobilyası seçmekten çok daha kolay ve keyiflidir. Teraslar daha geniş alanlar olduğu için bu alanlara uygun mobilya bulabilmek çok daha kolaydır. Teraslar için en uygun mobilyalar bahçe köşe takımları ve bahçe oturma gruplarıdır. Rahat minderlere sahip şık bir sehpa ile tamamlanmış bu takımlar hem sizin için güzel bir oturma alanı oluşturur hem de terasınıza sıcak bir hava verir. 


Yine terasınız için koltuk takımlarının dışında bahçe masa ve sandalye takımlarını da tercih edebilirsiniz. Bu takımlar ailenizle ve arkadaşlarınızla uzun teras sohbetleri edebileceğiniz ve keyifli sofralar kurabileceğiniz alanlar oluşturmanızı sağlar. 


Teras mobilyası seçerken şemsiye ve şezlong gibi diğer öğeleri es geçmemelisiniz. Her ne kadar kapalı teraslarda tepeden korunaklı olsanız da özellikle sıcak yaz aylarında yanlardan gelen güneş ışınlarından korunmak için teras şemsiyelerini kullanmak iyi bir fikir olabilir. Şezlonglar ise özellikle çok büyük terası olan kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği teras mobilyaları arasında yer alır. Böylece yazın manzaraya karşı kendi özel alanınızda rahatça güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 


​​Teras Oturma Grubu Tercihi

​​Kapalı teraslar için oturma grubu tercihi yaparken terasın alanı, şekli ve oturma grubunun kullanım amaçlarının bir arada değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Bu değerlendirmeler sonucunda uzun yıllar kullanabileceğiniz mobilyayı satın alabilirsiniz. Teras oturma grubu modelleri için Bahcce.com rehberliğinde online araştırma yapabilir ve farklı malzemelerden üretilmiş modellerden terasınız için en uygun olanı seçebilirsiniz. Aynı zamanda Bahcce.com ile kapalı terasınızda ihtiyaç duyacağınız diğer tüm ürünleri inceleyerek teras dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.