Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Balkon Sandalye Çeşitleri

Balkon sandalye çeşitleri, açık havada konforlu bir yemek ya da keyifli vakit geçirmek için önemli. Doğru balkon sandalyeleri ile balkon keyfini arttırabilirsiniz. Bahcce.com rehberliğinde balkonunuza uygun sandalyeleri bulabilirsiniz. Özgün tasarımlara sahip balkon sandalye modellerini inceleyebilirsiniz. 

 

Balkon Sandalye ve Masa Seçimi

Balkon sandalye çeşitleri ile hemen her balkon için konforlu dinlenme alanları hatta yemek alanları tasarlamak mümkün. Balkon sandalye çeşitleri için doğru seçim yapmak, genellikle küçük olan açık hava alanlarından büyük oranda yararlanmak için önemlidir. Konforlu sandalye tercihi ile balkon keyfi artabilir. Ancak balkonun genişliği, balkonda yapılmak istenilen aktiviteler ve dekorasyon beklentisi de sandalye tercihine etki eder. Bu detayları göz önüne almadan yapılan sandalye tercihi, amaca ulaşmayabilir. Peki, balkon sandalye seçimi nasıl olmalı?

 

Balkonun Büyüklüğü ve Şekline Göre Seçim

Balkonunuz çok küçükse bu alana sığabilecek kolçaksız ve ince yapılı sandalyeler seçmeniz gerekebilir. Hatta balkon için bench modellerini de tercih edebilirsiniz. Yumuşak minderlerle çok da rahat olabilir. Balkonun genişliği kadar şekli de önemli. Örneğin balkonda kare ya da yuvarlak bir alan varsa balkon masa takımları ile güzel bir yemek alanı tasarlayabilirsiniz. İnce uzun balkonlarda hem konforlu hem işlevsel hem de dekoratif alanlar tasarlamak biraz zor. Ama böyle alanlarda balkonun kullanılmayan kısımlarını paravanla ayırmak, görünmeyen kısma kullanılmayan eşyaları depolamak gibi seçenekler denenebilir. İnce uzun balkonu seyir alanı haline de getirebilirsiniz. Karşıya dönük olarak sıralanmış 2 kolçaklı ve rahat sandalye ortasında bir sehpa ile seyir konforu yaşayabilirsiniz. Böyle balkonlarda bench modelleri de çok kullanışlıdır. 

 

İhtiyaca Göre Seçim

Balkondan beklentinizi belirlemeniz de önemli. Yemek için, kahve keyfi için ya da sadece güneşlenmek ve seyir için kullanmak istediğiniz balkonunuza bu beklentilere göre sandalye seçmelisiniz. 

 

Dekorasyon Bütünlüğüne Göre Seçim

Balkon, teras, bahçe gibi alanların dekorasyonu da en az kapalı alanlar kadar önemlidir. Dekoratif bir etki elde etmek için bir bütünlük sağlanmalıdır. Örneğin hasır sandalyeler, plastik beyaz masa, otantik kilim, metal heykelcikler ile  her birinin başka stillerden geldiği bir görüntü kirliliği söz konusu olabilir. Burada bir stil seçip parçaları da ona göre tercih etmek gerekir. Örnek vermek gerekirse; Alabas sandalye gibi el işçiliği ile üretilmiş zarif bir parça, bahçe dekorasyonunu çok üst bir seviyeye taşıyabilir. Poseidon sandalye gibi bir parça da ağır ve oturaklı bir etki sunabilir. 


Özgün Balkon Sandalyeleri ile Farklı Balkon Dekorasyon Fikirleri

Plastik balkon sandalyeleri çok yaygın bir kullanıma sahip. Bunların gerçekten çok konforlu ve kullanışlı çeşitleri de var. Diğer yandan farklı dekorasyon fikirlerini sevenler için özgün balkon sandalyeleri de tercih edilebilir. Örneğin beyaz renkli rattan balkon sandalyelerine çiçek desenli rengarenk minderler ekleyerek ve zemine de dekoratif renkli bir kilim sererek çok farklı bir etki elde edebilirsiniz. Bu dekorasyona rengarenk saksılar da eşlik edebilir. Balkon demirlerini de farklı renklerde boyarsanız tam bir Küba Havana stili balkonunuz olur. Hasır ile bohem bir şıklık elde etmek de mümkün. Hasır balkon sandalyelerinin konforlu ve özgün stilinden yararlanabilirsiniz. Hasır kilim, duvarda hasır şapka ve birkaç hasır saksı detayı ile bu dekoratif etkili daha net vurgulayabilirsiniz. Balkonda bulunan küçük bir köşeye şezlong koymak ya da sallanan sandalye eklemek de özgün bir stil için harika olabilir. Alan varsa bahçe salıncağı da kullanabilirsiniz. Çok küçük balkonlarda ise katlanabilen ama konfordan da ödün vermeyen ürünler tercih edilebilir. Chesnut sandalye buna güzel bir örnek. Balkonda etkileyici bir dekorasyon için doğru sandalye seçimi, aksesuarlar ve bitkiler önemli. Ayrıca LED ışık zincirleri, solar enerji kazıkları, farklı saksı modelleri ve şemsiyeler de özgün bir sonuç için etkili olabilir.