Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Küçük Bahçe Dekorasyonu

Doğru dekorasyon teknikleri ile küçük bahçeleri evinizin en keyifli alanlarından biri haline getirebilirsiniz. Küçük bahçe dekorasyonu; alanı verimli kullanabilmek adına özen gerektiriyor. Küçük bahçelere uygun mobilyalar ile konforlu bir alan hazırlayabilirsiniz. Bitki seçenekleri ve aksesuarlarla bahçenizi büyülü bir hale getirebilirsiniz. Bu yazımızda; bahçenizi olduğundan daha güzel hale getirebilmeniz için küçük bahçe dekorasyonu için öneriler hazırladık.

Küçük Bahçeye Uygun Bahçe Mobilyası Seçimi

Bahçe mobilyası alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında, kullanılacak alana uygun mobilya seçimi ön planda oluyor. Bahçeniz büyük de olsa küçük de olsa yanlış mobilya tercihi ile alanı verimsiz hale getirmek mümkün. Dolayısı ile bahçe dekorasyonu sırasında, ihtiyaçlarınıza ve bahçenize en uygun mobilya alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. 


Küçük bahçeye uygun mobilyalar genellikle kompakt tasarımlara sahip oluyor. Bahçe köşe takımları ya da bahçe masa takımları, küçük alanlar için ilk akla gelen mobilyalar arasında yer alıyor. Bahcce.com’da inceleyebileceğiniz Helleborus köşe takımı; konforlu bir oturma alanı, puf ve cam bir masa ile sunuluyor. Clematis köşe takımı, mekanizmalı koltukları ve masası ile hem sohbetler için hem de yemek için keyifli bir alan sağlıyor. 


Küçük bahçelere uygun masalar yuvarlak ya da açılır kapanır olarak tercih ediliyor. Yuvarlak masalar etrafında hem daha çok kişi oturabiliyor hem de samim bir ortam oluşuyor. Katlanabilir bahçe masaları da yine küçük bahçeler için avantajlı parçalar arasında. Masaların yanı sıra küçük alanlar için açılıp kapanabilir ya da iç içe girebilir sandalyeler de yerden tasarruf sağlıyor. 

Küçük Bahçe Dekorasyonu İçin İpuçları

Küçük bahçeler konumlarına göre farklı dekore edilebiliyor. Bazı bahçelerin önü açık oluyor, bazı bahçelerin hemen yanında komşu yer alıyor, bazılarının ise etrafında duvarlar bulunabiliyor. Bu gibi konum özelliklerine göre farklı dekorasyon seçenekleri değerlendirilebilir. Konumunun yanı sıra bahçe dekorasyonunu belirleyen unsurlar arasında bahçenin şekli de var. 


Bahçenizin etrafında duvarlar varsa, dikey dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz. Duvarlara saksılar asabilir, aydınlatma öğelerinden ya da farklı aynı modellerinden faydalanabilirsiniz. Açık renk minderler ve bahçe aksesuarları ile alanı olduğundan geniş gösterebilirsiniz. Naturel renkteki mobilyalar, bitkiler ile uyum içinde görünür. Küçük bahçeler için bitki seçimi yaparken, geniş yapraklı büyük yeşil bitkilerin yerine küçük ve renkli çiçekler tercih edebilirsiniz. 


Bahçenizin şekline göre mobilya seçimine de dikkat etmelisiniz. Oval ya da daire biçimindeki bahçelerde buna uyumlu olan masa modellerine yer verebilirsiniz. Dar ve uzun bahçeler için köşe takımları avantajlı olacaktır. 

Küçük Bahçeler İçin Aksesuar Önerileri

Bahçe dekorasyonu sırasında evin geri kalanı ile uyumlu ya da bambaşka bir konsept tercih edebilirsiniz. Bahçenizde kullanacağınız renk ve aksesuarlarla romantik bir hava yakalayabilirsiniz. Farklı parça ve renkleri bir arada kullanarak, eklektik bir tarz elde etmek mümkün. Retro ya da modern konseptler de bahçe dekorasyonunda son dönemde oldukça tercih ediliyor. Beyaz renk, doğal aksesuarlar ve sade mobilyalar; İskandinav tarzı dekorasyon tercih edenlerin favorileri arasında. 


Küçük bahçe için aksesuar seçerken; uçuşan tüllerden, mumlardan, fener ve aynalardan yararlanabilirsiniz. Masa ve sehpaların üzerine koyabileceğiniz objeler ile zevkinizi bahçe konseptine yansıtabilirsiniz. 


Bahcce.com üzerinden farklı tarz ve konseptlere uyum sağlayacak onlarca mobilya alternatifine ulaşabilirsiniz. Küçük bahçelerde alanı verimli kullanmanıza imkan verecek mobilya seçenekleri, aynı zamanda konfor vadediyor. El işçiliği ile hazırlanan şık ve kaliteli tasarımlar arasından, bahçenize uygun mobilyalara kolaylıkla karar verebilirsiniz.