Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Hobi Bahçesi Dekorasyonu

Hobi Bahçesi Dekorasyonu

Hobi bahçesi dekorları ile küçük bahçeleri çok konforlu ve çok keyifli yaşam alanlarına dönüştürmek mümkün. Bahçe oturma grubu gibi ürünlerle keyifle dinlenebileceğiniz ve dekorasyonu ile de etkileyici olan bahçenizin tadını çıkarabilirsiniz. Hobi bahçesi dekorasyonu için farklı detaylara dikkat etmek süreci kolaylaştırabilir. 

Hobi Bahçesi Dekorasyonu Fikirleri

Giderek daha fazla insanın şehirlere sıkışıp kalması, doğaya ve toprağa olan ihtiyacı çok daha fazla önemli kılıyor. Şehrin en merkezi lokasyonundaki küçük dairenizden sosyal yaşamın kalbine dokunmak harika ama insan, bazen kuş sesleriyle dinlenmek de istiyor. İşte bu ihtiyaca cevap veren yeni nesil bahçelere hobi bahçesi deniyor. Genellikle en fazla bir ya da iki dönüm olan hobi bahçeleri, şehir dışında belirli bir düzenle bölünmüş arsalardan oluşur. Bu bahçeleri keyifle dekore ederek kendi dinlenme köşenizi deyim yerindeyse cennetinizi tasarlayabilirsiniz. Peki hobi bahçesi dekore ederken nelere dikkat etmek gerekir? İşte hobi bahçesi dekorasyonu için size ilham verecek harika fikirler. 

Duvar Yerine Çit Kullanın!

Hobi bahçeniz için onu çevreleyen bir sınır isteyebilirsiniz. Bu amaçla duvarların soğukluğu yerine bitkilerden ya da ahşap çitlerin sıcaklığından yararlanın. Ayrıca unutmayın ki; bu sıcacık doğa köşesine ne kadar az beton eklerseniz o kadar iyi. 

Dinlenme Alanı Tasarlayın!

Hobi bahçesinin temel amacı ürün yetişitmek değil kendi ürünlerinden verim alırken doğada vakit geçirmektir. Öyle ise mutlaka keyifli bir dinlenme köşeniz olmalı. Bahçenizin en gölgelik alanını seçin. Bu alanda ekstra gölgelik için dekoratif şemsiyeler veya tente de kullanabilirsiniz. Bitkilerinize de gölge yapacağı için istemeyebilirsiniz ama çam ağacı ve zeytin ağacı gölgesinde dinlenmek de çok keyiflidir. Dinlenme alanında şezlong gibi bir güneşlenme aracı, rahat banklar, hamak ya da bahçe salıncağı da olabilir. Dilerseniz sadece çok rahat bir bahçe masa sandalye takımı da tercih edebilirsiniz. Bahçe mobilyası seçerken gerektiğinde kolayca toplayıp kaldırabileceğiniz hafif ve portatif malzemeler tercih etmek işinizi kolaylaştırabilir. Elbette açık havaya dayanıklı malzemelerden üretilmiş ürünleri tercih etmelisiniz ki, uzun ömürlü olsunlar. Dekorasyonu bahçe aksesuarları ile de belirgin kılabilirsiniz. 

Bir Stil Belirleyin!

Hobi bahçesi gibi keyifli bir yer mi, hafta sonu kahvaltıları için konforlu bir köy bahçesi mi, dinlenmek için huzur dolu dingin bir bahçe alanı mı yoksa rengarenk detaylarla bir süs bahçesi mi…Hobi bahçesi tasarımı yapmadan önce bir stil belirleyin. Bu stile uygun malzemeler için alışveriş yapın ve hepsinin uyum içinde sizin hayalinizi yansıtmasını sağlayın. 

Doğru Bitkileri Araştırın! 

Hobi bahçesinden çilek toplamak, kendi zeytin ağacının zeytinlerini salamura etmek, az önce topladığı domates ve salatalıklarla kahvaltı hazırlamak kulağa harika geliyor. Benzer şekilde envai çeşit gülden oluşan muhteşem bir gül bahçesi içinde dinlenmek kulağa cennette olmak gibi gelebilir. Ama unutmayın ki her bitki her yerde yetişmez. Doğru güneş, doğru iklim, doğru toprak ve yeterli sulama gibi kriterler sağlanmadığında emeğiniz boşa gidebilir. Bu konuda iyi bir ön araştırma yapmak gerekir. Diğer yandan konumuz hobi bahçesi dekorasyonu olduğu için bitkileri bahçenin dekorasyonunu vurgulamak üzere de kullanabilirsiniz. Örneğin biberiye çalısından bir çerçeve oluşturabilir ya da sarmaşık begonvillerle kapı tacı yapabilirsiniz. 


Hobi bahçesi tasarımı için Bahcce.com ürünlerini inceleyebilirsiniz. Bahcce.com ile açık alana dayanıklı malzeme ile ve kaliteli işçilikle üretilmiş bahçe mobilyalarını sipariş ederek hobi bahçenizi keyifle düzenleyebilirsiniz. Hobi bahçesi dizaynı yaparken ihtiyacınız olan her ürününe online olarak ulaşabilir ve güvenle sipariş verebilirsiniz.