Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bohem Balkon Dekorasyonu

Bohem Balkon Dekorasyonu

Bohem dekorasyon stili son yılların en çok tercih edilen dekorasyon trendlerinden biri. Konforlu ve trend bir görünüm için ille de pahalı tam takım mobilyaların gerekmediğini savunan bu stil, ortamı dekore eden kişinin kültürel birikimden besleniyor. Böyle olunca da ortaya gerçekten derinliği ve dokusu olan bir dekorasyon stili çıkıyor. Yaşam tarzını, hayata bakış açısını, değerleri ön plana çıkaran bohem dekorasyon stilinde balkonları düzenlemek de mümkün. Bohem balkon dekorasyonu ile konforlu, derinliği olan ve ev sahibinin yaşam tarzını yansıtan bir ortam yaratabilirsiniz. Özellikle cam balkon dekorasyon fikirleri içinde bohem tarzı balkonlar tasarlamak çok tercih ediliyor. Peki, bohem balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

Bohem Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkonda keyifle dinlenmek, uzun akşam sohbetleri yapmak ya da ailece kahvaltı etmek çok güzeldir. Güzel balkon vakitleri için önce balkonu keyifli bir mekan haline getirmek isterseniz bohem balkon dekorasyonunu tercih edebilirsiniz. Bohem tarzı balkon tasarlayarak içinde kendinizi çok huzurlu hissedeceğiniz bir sıcak mekan hazırlayabilirsiniz. 

El İşi Ürünler Kullanın

Dantel masa örtüleri, kanaviçe tablolar, nakışlı kırlentler, makrome süsler gibi el işi ürünler yine bu stilin belirleyici unsurları arasındadır. El işi ürünleri bolca kullanabilirsiniz.  

Farklı Renklerle Derinlik Sağlayın

Bohem balkonların baz rengi beyaz ve krem tonlarıdır. Hasır ile beyazın birlikteliğinden gelen yumuşak dokuyu çok severler. Diğer yandan turuncu, mavi, yeşil, sarı gibi renkli yastıklarla derinlik sağlamak da çok tercih edilir. Balkon sandalye çeşitleri için bu renkli minderleri kullanabilirsiniz. 

Kendi Değerlerinize Yer Verin

Bohem stil, mobilya mağazasından eşyaları alıp kullanma yaklaşımını aşmak ister. Eşyayı konfor için kullanırken yaşamından ve kültüründen değerler ona bir yuh vermeye odaklanır. Dedenizden kalma bir baston köşede durabilir ya da babaannenizin dantel masa örtüsü dekorasyonun bir parçası olabilir. Büyükannelerin nakışlı buzdolabı örtüsü çerçevelenmiş olarak duvara asılabilir. 

Bitkilerden Yararlanın

Bohem stilde salon dekore ederken de balkon ve bahçe dekorasyonu yaparken de aklınızda tutmanız gereken en önemli konulardan biri bitkilerin gücünü kullanmak olmalıdır. Bohem dekorasyon stili, yeşil yapraklı bitkileri kullanmayı sever. Yeşilin enerjisini mekanın hemen yerinde hissettirir. Büyük yapraklı uzun boylu yeşil yapraklı bitkilere balkonda yer açmalısınız. Sadece balkon korkuluğuna ekleyeceğiniz bitkiler değil mekanın içinde de konumlanan bitkiler olmalı. 

Hasır Kullanın

Hasır korkuluklar, hasır duvar süsleri, hasır kilim veya jüt halı, hasır masa örtüsü ya da supla gibi detaylar bohem stilin en çok tercih edilen dekorasyon unsurlarıdır. Bunlar, ortama sıcaklık katar. Hasır görünümlü veya rattan balkon sandalyeleri ve masası ile de çok keyifli bir uyum yakalayabilirler.

Kumaş Sıcaklığı Önemli

Bohem balkon stili yapmak için en çok ihtiyacınız olan malzeme yumuşak renk tonlarındaki kumaşlardır. Üzeri işlemeli rengarenk kırlentler de ekru ya da krem tonlarda makrome veya dantel detaylı minderler de bu stilde çok sevilir. Anneannenizin çeyizinden çıkmış gibi duracak kumaş detaylarına bohem dekorasyonda çok yer verilir. Bazen balkonun güneş konforunu sağlamak üzere beyaz perdeler de kullanabilir. Uçuş uçuş tüller, bu stilin öne çıkan belirleyicileridir. 

Aydınlatmalar

Pedi LEDler, solar aydınlatma çeşitleri de bohem balkonların vazgeçilmezleridir. Örneğin hasırdan oluşturduğunuz korkuluğun üzerinde bir peri LED atabilirsiniz. Yukarıdan sarkan renkli LED aydınlatma zincirleri de hoş durur. Işık oyunları yapan mum kaseleri de kullanabilirsiniz. 


Bohem bir balkon tasarlarken hasır balkon masa sandalye takımlarını tercih edebilirsiniz. Rattan balkon masa sandalyeleri de aynı şekilde stile uygun seçeneklerdir. Hamak, salıncak gibi konfor odaklı bahçe ve balkon mobilyaları da kullanılabilir. Bohem balkon yapmak için ihtiyacınız olan ürünlere Bahcce.com ile ulaşabilirsiniz.