Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Kış Bahçesi Balkonları

Kış Bahçesi Balkonları

Baharda ve yazın yaşam alanlarında ve daha çok evlerde açık havada vakit geçirmek için varsa bahçeye çıkmak, balkon ve terasları kullanmak harika oluyor. Ancak kışın da güneşten yararlanmak, doğada ya da dışarıda olduğunuz hissini tatmak kış bahçeleri ile mümkün. Bahçesi olmayan evlerde de kış balkonları bu konuda harika bir çözüm olabilir. Ev ve ofislerde kış bahçesi balkon tasarımları ile çok keyifli yaşam alanları dekore etmek mümkün. Balkonu kış bahçesi yapmak için ihtiyacınız olanları ve size fikir verecek ipuçlarını derledik.

Balkon Nasıl Kış Bahçesi Yapılır?

Balkonu kış bahçesi yapmak için ilk adım, balkonun alanına göre eşya ve dekoratif malzeme seçimi olmalıdır. Kış bahçesine çevireceğiniz balkonun alanı, burada nasıl vakit geçirmek istediğiniz ve tercih ettiğiniz tasarım stili belirlenmeden alışverişe başlamanız sonuçtan memnun olmamanıza neden olabilir. Elbette dört tarafı açık olan bir balkonda da kış bahçesi olmaz. Balkonun kış bahçesi olması için cam veya panjur ile kapalı olması gerekir. Kullanışlılık, güneşten yararlanma açısında da cam balkon, tercih edilebilir. Güneşin yoğun olduğu saatlerde ise perde, jaluzi gibi güneşliklerden yararlanabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki; bitkiler olmadan kış bahçesi olmaz. Cam ile kapatılmış, bitkilerle canlandırılmış ve rahat bir oturma alanı sunan her balkon kış bahçesi haline getirilebilir. Peki, kış bahçesi balkon dekorasyonu için en trend fikirler neler?

Kış Bahçesi Balkon Dekorasyon Önerileri

Kış bahçesi balkon dekorasyonları için fikir arıyorsanız kolaylıkla balkonunuza uygulayabileceğiniz iç mimar önerileri var. Balkonu kış bahçesine dönüştürmekte işe nereden başlayacağınıza dair fikir veren ipuçlarına adım adım bakalım.

  • Balkonun Tadilata İhtiyacı Var mı?

Balkonu olduğu haliyle kış bahçesine dönüştürmek üzere yapmanız gereken tek şey, konforlu balkon mobilyaları almak ve bitkilerden yararlanmak. Ama daha fazla dekoratif etki için zemin, pencereler, duvarlar ve pervazlarda değişiklik yapmak gerekebilir. Siyah çerçeveli uzun camlar, retro seramikler, duvara uygulanan bitki desenleri en trend görünümler için ideal.

  • Balkonda Konfor İçin Alışveriş

Kış balkonunda güneşlenmek ve kitap okumak ise amacınız bir şezlong, onun yanına kahve ve kitap koymak için sehpa, yere minik bir hasır ya da jut kilim yeterli. Kış balkonunda misafir ağırlamak, kahve sohbetleri yapmak için balkon oturma grubu tercih edebilirsiniz. Kış balkonunu keyifli kahvaltı ya da akşam yemekleri için kullanmak üzere de konforlu ve mekanın genişliği ile uyumlu bir balkon masa sandalye takımı alabilirsiniz. 

  • Dekoratif Objeleri Unutmayın!

Kış balkonunuzu kendi konfor beklentinize göre zevkinize göre dekore ettikten sonraki adımınız dekorasyon akımını vurgulamak olmalı. Retro bir etki, baroque, bohem, minimalist bir etki için bazı yardımcı araçlara ihtiyacınız var. Örneğin bohem bir kış balkonunda kitaplar, dergilik hatta kitaplık olmalı. Minimal bir kış balkonunda ise düz hatlara sahip metal objeler, aydınlatmalar kendine yer bulabilir…


Kış bahçesi balkon modelleri, tamamen sizin beklentinize ve hayal gücünüze göre şekillenir. Keyifli bir kış balkonu için ihtiyacınız olan balkon mobilyaları ve aksesuarlarını Bahcce.com’da bulabilirsiniz.