Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Kış Bahçesi Dekorasyonu

Kış Bahçesi Dekorasyonu

Kış bahçeleri, ev ve ofislerde yaşam alanından daha fazla keyif almayı sağlıyor. Kışın da güneşten yararlanmak, keyifli bir oturma alanında doğayı ya da manzarayı izlemek üzere kış bahçeleri çok önemli alanlar. Bahçeli evlerde evin bir alanını kış bahçesi haline getirmek, oldukça kolay. Böylece kışın da keyifle zaman geçirilebilecek bir yaşam alanına sahip olmak mümkün. Peki, kış bahçesi dekorasyonu için nereden başlamalı? 

Kış Bahçesi Nedir ve Neden Gereklidir?

Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır ve kış bahçesi fikirleri gibi sorulara geçmeden önce bu yaşam alanlarının neden önemli olduğunu anlamak gerek. Müstakil evlerde kışın da açık havanın ve güneşin etkisini hissetmek ve dinlendirici bir yaşam alanı deneyimlemek için kış bahçeleri çok keyifli alanlar. İçinde bitkilerin olduğu, konforlu oturma alanlarının bulunduğu ve doğa ya da şehir manzarasının adeta içinde gibi hissettiren bu alanlar, kışın vakit geçirmek isteyeceğiniz köşeler olacaktır. Misafirlerinizi ağırlamak, yorgun bir günün sonunda dinlenmek, üşümeden kış güneşinden faydalanmak üzere kış bahçeleri tercih ediliyor. Peki, kış bahçesi dekorasyonu nasıl olmalı?

Kış Bahçesi Dekorasyonu İçin Gerekenler

Bir yaşam alanının nasıl dekore edileceğini birden fazla kriter belirler. Ancak mutlaka gereken malzemeleri bilmek, dekorasyon stili öncesinde size yol gösterebilir. O nedenle önce kış bahçesi dekorasyonu için gerekenleri öğrenelim.

  • Kış bahçesi olmaya uygun bir alan (veranda, balkon, bahçe alanı)
  • Alanı rüzgar, yağmur gibi etkenlerden koruyacak malzemeler (cam, tente, asma tavan vs)
  • Kapalı alanda yetiştirmeye uygun bitkiler ve onlara uygun saksılar.
  • Yemek ve dinlenme için kış bahçesi mobilyaları; oturma grupları, masa ya da sandalyeler. 
  • Kırlent, perde, halı, kilim gibi alana sıcaklık katacak tekstil ürünleri.
  • Aydınlatma, saksı, kitaplık, raf, duvar sürü, heykelcik gibi aksesuar ve dekoratif objeler.

Kış Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

En moda kış bahçesi dekorasyon fikirleri ile trend detayları öğrenmek mümkün. Ama bilmelisiniz ki kış bahçesini dekore ederken ihtiyacınız olan öncelikli bilgi, sizin bu alandan ne beklediğinizdir. Misafirlerinizi ağırlamak için geniş bir yemek alanı, yoğun iş temposundan sonra uzanmak ve dinlenmek için huzur dolu bir köşe, yoga ve meditasyon için özel alan, çocuklarla güneşlenmek ve eğlenmek için konfor alanı…Bu kararı verdikten sonra kış bahçesi dekorasyon önerileri araştırmak çok daha iyi sonuç verecektir. 


Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

Kış bahçesi iç dekorasyonu için hem çok trend olan hem de yaşam alanına konfor ve keyif katan ürünler var. Balkon ve bahçe salıncakları bunlardan biri. Tekli salıncaklar, köşeleri keyifli kılmak için harika seçenekler. İkili salıncaklar da manzaraya karşı konumlandırılabilir. Kış bahçesini bir oturma ve dinlenme alanı olarak düşünenler için bahçe oturma grupları ile konfor artırılabilir. Özellikle bahçe köşe takımları ile çok keyifli bir alan tasarlanabilir. Kış bahçesini okuma saatleri ve kahve köşesi olarak düşünüyorsanız mutlaka bir kitaplık eklemelisiniz. Meditasyon ve yoga için de geniş puflar ve bench modelleri olmazsa olmazlar. Ortama sıcaklık katmak üzere kırlentler, halı ya da kilimlerden yardım alabilirsiniz. 


Kış bahçesi tasarlarken ihtiyacınız olan konforlu, dayanıklı ve modern bahçe mobilyaları sitemiz Bahcce.com üzerinden inceleyebilirsiniz. Bahcce.com rehberliğinde kış bahçenize gerekenler için kapsamlı bir inceleme yapabilir ve kolayca online sipariş verebilirsiniz.