Türkçe
Mart Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mart Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Yağmura Dayanıklı Bahçe Mobilyaları

Yağmura Dayanıklı Bahçe Mobilyaları

Yağmura dayanıklı bahçe mobilyaları, açık alan dekorasyonunda öne çıkıyor. Balkon mobilyası, teras oturma grubu ya da bahçe masa sandalye takımı gibi arayışlarda yağmura dayanıklılık önemli bir özellik oluyor. Peki, yağmura dayanan bahçe masası, yağmura dayanıklı sandalye ve oturma grupları ne gibi özelliklere sahip? Yağmurda bozulmayacak bahçe mobilyaları hakkında size fikir verecek ipuçlarımız var.


Yağmura Dayanıklılık Neden Önemli?

Bahçe, balkon, teras, veranda gibi dış mekanlarda kullanacağınız tüm mobilya ve yapı malzemelerinin yağmura dayanıklı olması gerekir. Sadece yağmura da değil; güneşe, rüzgara, toza, neme ve ıslanmaya karşı dayanıklı olmamalılar. İç mekanda kullanılan mobilyalar gibi bu dış etkenlere dayanıksız olurlarsa kullanım ömürleri çok kısa olur. Bununla da kalmaz, nem küflenmeye ve zamanla çürümeye neden olarak güvenli bir kullanımın da önüne geçebilir. Özetle; bahçe gibi açık alanlarda kullanmak istediğiniz mobilyaların yağmura dayanıklılığı; uzun ömürlü olması, güvenle kullanılması için önemlidir. 


Hangi Malzemeler Yağmura Dayanıklıdır?

Bahçe masa sandalye takımı, balkon sandalyesi, terasa oturma grubu alırken yağmura dayanıklı malzemeden bahçe mobilyası tercihi önemlidir. Peki, yağmura dayanıklı mobilyaların hangi malzemelerden üretilmiş olması gerekir? Öncelikle bilindiği üzere ahşap malzeme ve kumaşlar, suya ve güneşe dayanıklı değildir. Ancak bu malzemeler, doğru tekniklerle ve doğru boya, cila ile dış etkenlere daha dayanıklı bir hale gelebilir. Bu nedenle üründe kullanılan cila, boya ve uygulama tekniği hakkında bilgi edinmek önemlidir. Sentetik rattan da yağmura dayanıklıdır. Dış mekanda kullanım için üretilmiş bazı hasır mobilya türleri de yine yağmura dayanıklı olabilir. Diğer yandan minder gibi ürünlerde de yağmura dayanıklı seçenekler üretilmektedir. 


Malzeme kadar onun işleniş biçimi ve kullanılan ek malzemeler de dikkate alınmalıdır. Ancak en yaygın şekilde bilinen yağmura dayanıklı malzemelerden bazılarını sıralayalım:


  • Tik Ağacı
  • Iroko Ağacı
  • Sedir
  • Alüminyum
  • Rattan
  • Plastik

Bacce Ürünleri Yağmura Dayanıklı mı?

Bahcce.com üzerinden bahçeniz, balkonunuz, teras ya da verandanız için mobilya siparişi verebilirsiniz. Masa takımları, bahçe oturma grupları, bahçe salıncakları, şezlonglar, bahçe dekorasyonu için aksesuarlar bulabileceğiniz bahcce.com rehberliğinde size uygun ürünleri keşfederek ilerleyebilirsiniz. 65 yılı aşan üretim ve tasarım tecrübesi ile bahcce.com ürünleri, açık alan için geliştiriliyor. Dolayısıyla açık alanın tüm etkenlerine karşı dayanıklı olacak şekilde üretiliyorlar. Malzemelerin seçimi ve ürünlerin tasarımı, açık alanda uzun yıllar güvenle kullanıma uygun olmaya odaklanıyor. Bu eksende çok sayıda testten de geçiriliyor. bahcce.com ile uzun ömürlü, güncel tasarım trendlerini yansıtan ancak özgün tasarımları olan ürünleri bahçe ve diğer açık alanlarda keyifle kullanabilirsiniz. Örneğin Rattan malzemeli Losso yemek takımı ile çok şık bir yaşam alanı tasarlayabilirsiniz. Alüminyum ve ıroko malzemeyi bir arada sunan Island yemek takımı da bir başka seçenek.