Türkçe
Mart Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mart Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Teras Dekorasyon Fikirleri

Teras Dekorasyon Fikirleri

Ev ya da ofisinizde bir tersa sahipseniz sıkışık kent yaşamında nefes almak için geniş bir alanınız var demektir. Öyle ise bu alanı mutlaka değerlendirmelisiniz. Dinlenmek, güneşlenmek, davet vermek, doğum günü partisi organize etmek, yemek için renkli sofralar kurmak ve hatta spor yapmak üzere bu alanı değerlendirebilirsiniz. Terası nasıl değerlendirmek istiyorsanız buna uygun bir teras dekorasyonu yapabilirsiniz. Teras dekorasyon fikirleri, bu geniş açık alanların keyifli yaşam alanlarına dönüşmesini sağlıyor. Teras dekorasyon fikirleri arayışında farklı seçenekleri değerlendirerek konforlu ve zaman geçirmenin keyifli olduğu alanlara kavuşabilirsiniz. Peki, teras dekorasyonu nasıl yapılır?

Teras Dekorasyonları

Açık teraslar, çatı katı teras dekorasyonları, kapalı teraslar gibi alanları yeniden dekore etmek harikadır. Teraslar, balkonlardan çok daha geniş olan açık yaşam alanları. Açık alan dekorasyonu içinde de önemli bir yere sahipler. Teras dekorasyonu yaparken ilk adım, terasınızı tanımak olmalıdır. Terasınızın genişliği, giriş kapısının konumu, güneş alma süresi, şekli gibi detaylar onu dekore etmeye başlamadan önce mutlaka irdelenmeli. Örneğin yağmur ve yoğun güneşe karşı bir önlem almak, alanın büyüklüğüne göre birden fazla işlevle kullanmak gibi konularda karar alırken söz konusu detayları dikkate almalısınız. Teras dekorasyonunda tercih edebileceğiniz bazı mobilyaları de yine bu bilgilere göre seçebilirsiniz. Peki, nasıl teras mobilyaları almalı? Hemen seçeneklere bakalım.

Teras Oturma Grubu

Teras oturma grubu modelleri, terasta geniş bir oturma düzeni için harika bir seçenektir. Konforlu bir oturma alanı sunar ve yemek ya da hafif atıştırmalıklar için de kullanılabilir. Ailece terasta kutu oyunu oynamak, laptopunuzu alıp çalışmak üzere de kullanışlıdır. Teras düzenleme fikirleri araştırırken oturma gruplarını mutlaka dikkate alın.

Teras Masa Sandalye

Teras dizayn fikirleri ararken sandalye modelleri mutlaka dikkate almanız gereken mobilyalardır. Terasınızı keyifli yemek davetleri için kullanabilirsiniz. Teras masa sandalye modelleri ile kalabalık davetler ya da küçük aile sofraları için konforlu ve dekoratif alanlar planlayabilirsiniz. 

Teras Masa Takımı

Teras masa takımı modelleri içinden size uygun olanı seçerek çalışmak ya da yemekler için konforlu bir köşe hazırlayabilirsiniz. Teras masa takımları, bu geniş açık alanın en gözde noktasına yerleşebilir. En güzel teras dekorasyonları hazırlanırken mutlaka masa takımları kullanılır. 

​​Teras Düzenleme Fikirleri

Teras dekorasyonu fikirleri arayışında size yol gösterecek ve ilham verecek bazı ipuçları listeledik. Çatı teras dekorasyonu yaparken ya da terasınızı dekore ederken bu fikirleri dikkate alabilirsiniz. 

Şemsiye ve Tente Kullanımı 

Terasınızında açılıp kapanabilen tente kullanımı ile alanın güneş ve yağmurdan korunmasını sağlayabilirsiniz. Geniş şemsiyelerle de bölgesel bir koruma elde etmeniz mümkün. 

Terasta Spor Köşesi

Terasınızın bir köşesini spor alanı haline getirebilirsiniz. Bir boks torbası asabilir, yürüme bandı ya da kondisyon bisikleti ekleyebilir ya da bir pilates matı ve pilates topu koyabilirsiniz. Bu köşeye hoş yeşil yapraklı bitkiler ve duvara da motive eden bir poster asabilirsiniz. Dilerseniz hoş bir paravanla terasın diğer kısmından bu alanın ayrılmasını da sağlayabilirsiniz. 

Terasta Kendi Kafeniz Olabilir

İşten eve döndükten sonra kendi terasınızda kahvenizi yudumlamak ya da manzaraya karşı dinlenmek çok size iyi gelebilir. Bu amaçla konforlu teras oturma grupları dışında aydınlatma, kırlent, bitkiler, mumlar ve puf ile ambians da yakalamalısınız. 

Terasta Farklı Kullanım Alanları Nasıl Ayrılır?

Terasınızın yeterince geniş ise onu, hem dinlenmek hem güneşlenmek hem çalışmak hem de spor yapmak üzere kullanmak isteyebilirsiniz. Peki bu alanları birbirinden ayırmak ayrı odacıklar gibi göstermek mümkün mü? Evet, bu amaçla paravan kullanabilirsiniz. Büyük saksılarda yüksek boylu bitkiler de size yardım edebilir. Saksı ve kitap koyabileceğiniz kitaplıklar da işinize yarar. 


Teras dekorasyonu için ihtiyacınız olacak ürünlere Bahcce.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Hem malzeme kalitesi hem de işçilik kalitesi konularına odaklanan Bahcce.com üzerinden en trend bahçe malzemelerini bulabilirsiniz.