Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonu

Müstakil ev bahçe dekorasyonu, en keyifli dekorasyon işlemlerinden biridir. Diğer yandan hem bahçe alanı hem de kapalı alanların olması, biraz daha komplike bir çalışma gerektirir. Müstakil evin bahçesini dekore etmek üzere bir uzmandan destek alabilirsiniz. Çünkü , evin sahip olduğu stile, bağlı olabileceği ekole, bahçenin aldığı güneşe ve ışığa ya da yaşam alanındaki aktivite seçeneklerine göre bir plan yapmalısınız. Tüm bu detayları kapsayıcı bir planla şekillendirmek ise çok kolay değildir. Ancak size bahçeli evlerde bahçe dekorasyonu için bazı ipuçları verebiliriz. 


Müstakil Evlerin Bahçe Dekorasyonu İpuçları

Evin stiline göre bir bahçe dekorasyonu planlayarak işe başlayın. Yaşam alanı Akdeniz evi, Küba stili, modern villa, köy evi, Meksika stili müstakil ev gibi seçeneklerden hangisine uygun ise buna göre bahçeyi planlayın. Örneğin Türk köy evlerinin bahçelerine meyve ağaçları ve bunların arasında yer alan bahçe oturma alanları çok yakışır. Modern bir villanın bahçesinde ise havuza göre konumlanan bir dekorasyon trendi benimsenebilir. Bu konuyu daha iyi anlamak için konut mimarisinde stiller ve ekoller konusunu biraz araştırabilirsiniz. 


Renk belirlemek de çok önemli bir adım. Bahçenizi dekora ederken de tıpkı kapalı alanlarda olduğu gibi renklerin uyumu ve bütünlüğü önemlidir. Her eşyanın başka renkte ve başka bir havada olduğu bir ortam, çok dağınık görünebilir. Kendinize üç renk belirleyin ve bahçe mobilyası, aksesuarı için bu üç rengin dışına çıkmayın. Elbette bu renkler evin dış cephe boyası, bahçe duvarı rengi ve zemin rengi ile de uyumlu olmalı. 


Stil uyumunu gösterin. Örneğin tik ağacı ve alüminyum malzemenin bir arada sunulduğu alüminyum mobilyaları tercih ettiyseniz, diğer dekoratif unsurların ve bahçe mobilyası ürünlerinin de bunlarla uyumlu olmasına dikkat edin. Benzer şekilde hasır görünümlü bahçe mobilyaları ile hasır sepetler, hasır saksılar gibi detayların muhteşem bir uyum yakalayabileceğinizi bilmelisiniz. 


Stilinizi, renkleri ve mobilyaları belirledikten sonra bahçe dekorasyonunda size konfor sunacak detayları değerlendirin. Örneğin sürekli bakım isteyen narin bitkiler yerine daha dayanıklı olanları için bir liste yapabilirsiniz. Ayrıca suya dayanıklı bahçe mobilyaları için bir araştırma yaparak konfor elde edebilirsiniz. Yıkaması ve temizliği kolay bahçe mobilyaları seçmek de diğer bir konfor detayıdır. Ancak hepsinden öte, rahatça oturabileceğiniz, dilerseniz uzanmanıza imkan veren ve özellikle bahçe için tasarlanmış ürünleri tercih etmeniz, konfor sunacaktır. 


Bahcce.com rehberliğinde hem konforlu hem de modern bahçe mobilyaları ile müstakil ev bahçesi dekore edebilirsiniz. Bahcce.com’un bahçe mobilyası alanındaki tecrübesinin sunduğu ürünlerle bahçenizde konfor ve zamansız bir dekoratif etki elde edebilirsiniz. Örneğin Cantal yemek takımı gibi modern ve sıcak bir bahçe mobilyasını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Sakura yemek takımı ile minimalist ve keskin bir şıklık tasarlayabilirsiniz. Zevkinize, yaşam alanınızın dekorasyonuna ve konfor beklentinize uygun bahçe mobilyalarını bahcce.com’da bulabilir ve kolayca online sipariş oluşturabilirsiniz.