Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımı

Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımı

Bahçe mobilyaları, açık mekanlarda da konforlu ve kişiye özel bir dekorasyon sağlamak için tercih ediliyor. Oldukça farklı materyaller kullanılarak üretilen bahçe mobilyaları arasında, ahşap seçenekler, sıcaklıkları ile öne çıkıyor. Ancak ahşap bahçe mobilyalarının bakımı, kullanıcıyı ürün tercihinde düşündürebiliyor. Oysa doğru bakım yöntemleri ve doğru kullanım alışkanlığı ile ahşap bahçe mobilyaları uzun ömürlü olabilir. Yazımızın devamını okuyarak, “Ahşap bahçe mobilyası bakımı nasıl olmalı sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Bazı adımları izleyerek  ahşap bahçe mobilyasını korumak için dikkate edilecekleri öğrenebilirsiniz. 

Ahşap Mobilyaların Özellikleri

Ahşap bahçe mobilyasının üretiminde farklı materyaller kullanılabiliyor. Aynı zamanda, ahşap bahçe mobilyasında kullanılan ağaçlar da çeşitlilik gösteriyor. Bu durum, ürünler arası hem doku hem de özellik farklılıklarının oluşmasına neden oluyor. Ahşap bahçe mobilyası bakım yöntemleri uygulanmadığında, zaman içerisinde deformasyona uğrayabiliyor. Bu durum ürünün kısa süreli kullanımına yol açabiliyor. Örneğin, ahşap bahçe mobilyası modellerine gerekli koruma sağlanmadığında, mobilyanın sudan şişmesi gibi sonuçlar gözlemlenebiliyor. Açık alanda korumasız şekilde bırakılan ahşap mobilyalar, suyu çekerek, belirli bir süre sonra çürüme yapabiliyor. Bu durum, ürünün yüzeyinde şişlikler oluşmasına veya dayanıklılığının azalmasına neden olabiliyor. Fakat ahşap bahçe mobilyası bakımı dikkate alındığında, bu ve bunun gibi durumların önüne geçmek mümkün. Ahşap bahçe mobilyasını yağmurdan korumak için kapalı alanlarda muhafaza edebilirsiniz. Aynı işlemi, gerekli bakım yöntemlerini kullanarak, ürünü taşımak zorunda olmadan da gerçekleştirebilirsiniz. Detaylara birlikte bakalım.

Ahşap Bahçe Mobilyası Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Ahşap bahçe mobilyaları, meşe, ceviz, çak, ve teak gibi ağaçlardan yararlanılarak üretiliyor. Ürünün üretiminde kullanılan ağaç türü, bahçe mobilyasına yapılacak bakımı da doğrudan etkiliyor. Ahşap bahçe mobilyasının uzun ömürlü kullanımı için, gerekli bakım yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede bahçe mobilyasını, sıcaklık ve yağış gibi farklı etkenlerden kolaylıkla koruyabilirsiniz. Ahşap bahçe mobilyasını verimli bir şekilde kullanabilmek için bazı unsurlara dikkat etmek yeterli oluyor. Ahşap bahçe mobilyası bakımında dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi listelenebilir; 


  • Ahşap bahçe mobilya bakımında, yeni olan mobilyanın havalandırılması öncelik kazanıyor.  Yakın zamanda işlem görmüş ahşap mobilya modelleri, belirli bir kokuya sahip olabiliyor. Bu durumdan kurtulmak adına, ürünün birkaç saat havalandırılması yeterli oluyor. 

  • Ahşap bahçe mobilyasına bakım yaparken, zımpara veya fırça gibi ürünlerden yardım alınıyor. Bu tarz uygulamalar yaparken, mobilyaya zarar vermeyecek ürünlerin tercih edilmesi avantaj sağlıyor. 

  • Ahşap bahçe mobilyasını düzenli olarak yağlayabilirsiniz. Ürünü yağlarken, ince katlar halinde işlem yapmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde, ürün yüzeyinde, kabarcık gibi çıkıntı oluşumuna neden olabilirsiniz. 

  • Ahşap bahçe mobilyası temizliğinde, doğal ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bu sayede ürünün doğal formuna zarar vermeden, kirlerden kolaylıkla arındırabilirsiniz. 

  • Ahşap bahçe mobilyasını, sıvı temasından korumak önem arz ediyor. Suyun veya herhangi başka bir sıvının uzun süre ahşap mobilya yüzeyinde durması, mobilyanın sıvıyı emmesine neden olabiliyor. 

Ahşap Bahçe Mobilyası Koruma Yöntemleri

Bahçeniz için seçtiğiniz ahşap mobilyaları, doğru koruma adımlarını takip ederek uzun yıllar keyifli şekilde kullanabilirsiniz. Bakım yöntemlerinin yanı sıra, bahçe mobilyasını dış etkenlerden koruyacak uygulamalar yapmak, bakım ritüeline büyük destekte bulunuyor. Ahşap bahçe mobilyasını koruma işleminin başında, mabilyanın hammaddesine göre bakım ritüelini belirlemek geliyor. Örneğin, Bahcce’de bulabileceğiniz, Arbina koltuk takımı, teak oturma grubu ve teak sehpa parçalarından oluşuyor. Mobilya takımının teak ağacından yapılması, neme ve suya karşı ürünün dayanıklılık kazanmasını sağlıyor. O sebeple Arbina koltuk takımı içerisinde bulunan parçaların, senenin belli dönemlerinde yağlanması yeterli olabiliyor. Fakat bahçe mobilya takımının yumuşak yapılı bir ağaçtan üretilmesi durumunda, yağlama işleminin yanı sıra vernik veya cila gibi uygulamaların yapılması da bakım ritüeline eklenebiliyor. Farklı özelliklere sahip ahşap bahçe mobilyası koruma yöntemleri aşağıdaki gibidir;

  1. Ahşap bahçe mobilyasını aktif kullanmadığınız zamanlarda, kapalı alanlarda muhafaza edebilirsiniz. Ahşap bahçe mobilyasını korumak adına böyle bir alan oluşturamıyorsanız, mevcut olan mobilya kılıflarından yararlanabilirsiniz. 
  2. Ahşap bahçe mobilya bakımı yaparken, sert fırçalardan ve ağır darbelerden kaçınmak yarar sağlıyor. Ürün temizliğinin sert fırçalar yardımıyla yapılması, sahip olunan mobilyanın dış yüzeyinde deformasyonlara neden olabiliyor.
  3. Ahşap bahçe mobilyası modelini, güneş ve yağış gibi etkenlerden korumak için farklı bahçe şemsiye modellerinden yararlanabilirsiniz. Bahcce’de yer alan Viense şemsiye modeli bu anlamda avantajlı bir kullanım sağlıyor. Şemsiyenin ayarlanabilir olması, kişilere hem keyifli bir oturma deneyimi hem de ürünü koruma şansı sunuyor.

Ahşap bahçe mobilyası alışverişi esnasında, ürünleri hem tasarım hem de özellik açısından inceleyebilirsiniz. Böylelikle hem bahçenize hem de yaşantınıza ideal şekilde uyum sağlayacak ahşap bahçe mobilyası modeline sahip olabilirsiniz. Bahcce’de yer alan farklı modellerden arasından dilediğinizde karar kılabilir ve ürün bakımına özen göstererek, uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsiniz.