Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Mobilyası Bakımı

Bahçe Mobilyası Bakımı

Bahçe mobilyaları sayesinde, balkon, teras veya bahçenizi daha konforlu ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlara dönüştürmek mümkün. Bahçe mobilyası çeşitleri, geniş tasarım ve renk yelpazesi ile bu alanların kişilere özgü olmasına da olanak tanıyor. Seçeçeğiniz bahçe mobilyası modelleri ile dilediğiniz konsepti, bahçe veya balkon gibi alanlara yansıtabilirsiniz. Bahçe mobilyası bakım yöntemleri sayesinde, mobilyaların ilk günkü görünümlerini de kolaylıkla koruyabilirsiniz. Bahçe mobilyası bakım isteyen ürünler arasında yer alıyor. Bu sebeple, mobilyanın özelliklerine bağlı olarak, düzenli şekilde bakım yapılması avantaj sağlıyor. Bu yazımızda bahçe mobilyası bakımı nasıl olmalı, bahçe mobilyası bakımı gerekli mi gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.  


Bahçe Mobilya Bakımı Neden Önemli

Bahçe mobilya bakımı önemi oldukça önemli. Çünkü bahçe mobilyası bakımı doğru yapılmadığı takdirde, ürünlerin kullanım ömürleri kısalabilir veya görünümlerinde deformasyonlar ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçebilmek adına doğru bahçe mobilya bakımı yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Bahçe mobilya bakımı için öncelikli olarak ürünün sahip olduğu özellikleri değerlendirmek gerekiyor. Ürünlerin bakım yöntemleri, mobilyaların üretiminde kullanılan malzemeye bağlı olarak oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Bahçe mobilyaları, dört mevsim kullanılabilen ürünler arasında yer alıyor. Farklı hava koşullarına maruz kalan bahçe mobilyalarında, doğru bakım ve koruma sağlanamadığı takdirde, küflenme, renk solması gibi sonuçlarla karşılaşılabiliyor. Bahçe mobilya bakımı için gereken önlemleri alarak, ürünleri uzun ömürlü kullanmanın yanında daha pek çok farklı avantaj elde edebilirsiniz. Bahçe mobilya bakımı neden önemli sorusunun yanıtı aşağıdaki gibi listelenebilir;

1. Bahçe Mobilyasını Uzun Ömürlü Kullanmak İçin 

Bahçe mobilyası bakımı yaparak, mobilyalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Gerekli önlemleri alarak, mobilyaların deformasyona uğramasının önüne geçebilirsiniz. Bahçe mobilyası çeşitleri, çevre şartlarına dayanıklılık sağlayabilmesi için özel olarak tasarlanıyor. Doğru yöntemler kullanılarak, bahçe mobilyalarının kullanım ömrünü de arttırmak mümkün hale geliyor. Doğru bakım yöntemleri kullanılarak, bahçe mobilyalarınızı, uzun yıllar boyunca, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bahçe mobilyası bakım önlemleri alarak, ürünlerin ilk günkü formlarını korumasını sağlayabilirsiniz. 

2. Bahçe Mobilyası Rengini Koruyun

Bahçe mobilyası bakımında renk, korunması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Bahçe mobilyasının rengini kaybetmesi, oldukça sağlam formda olan bir ürünün, daha eski gözükmesine neden olabiliyor. Bahçe mobilyasının sahip olduğu rengi koruyabilmek adına birkaç pratik önlem almak yeterli oluyor. Bahçe mobilyasının rengi, ürünlerin güneş altında uzun saatler kalmasından dolayı deformasyona uğrayabiliyor. Farklı hava koşullarına uzun süreli maruz kalmak, ürünlerin görünümlerine doğrudan etki edebiliyor. Bu doğal reaksiyondan mobilyalarınızı korumak ise oldukça kolay. Mobilyaların üretildiği materyalleri göz önünde bulundurarak satın alacağınız bahçe mobilyası bakım malzemeleri ile mobilyaların rengini korumak epey pratik bir hal alıyor. Bu sayede bahçe mobilyaları, ilk günkü renk ve parlaklıklarını uzun süre muhafaza edebiliyor.

3. Bahçe Mobilyasının Küflenmesini Önleyin

Ürünlerin bakımı doğru şekilde yapılmadığında, farklı problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu durumlara, su lekeleri ve küflenme örnek gösterilebiliyor. Bahçe mobilyasında küf oluşumu, ürünlerin nemli ortamlarda bırakılmasından kaynaklanabiliyor. Bahçe mobilyasının uzun süreli su ile temas etmesi de küflenme sorununu doğrabiliyor. Küflenme ahşap, tik gibi materyaller ile üretilen bahçe mobilyalarında görülüyor. Plastik veya metal ağırlıklı bahçe mobilyalarının küflenme ihtimali, ürünlerin üretildiği materyalden kaynaklı oldukça düşük. O sebeple, ahşap gibi ürünlerden yararlanılarak tasarlanan bahçe mobilyaları için gerekli önlemlerin alınması önem arz ediyor.  Ahşap mobilyalar, içerisinde farklı yağlar barındırıyor. Bu yağların efektifliğini kaybetmesi durumunda, yağmur suyu gibi sular, ürünlerin içerisine sızarak küflenmesine neden oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek adına, bahçe mobilyası bakım yağı kullanmak yeterli oluyor. Ürünlerin su ile temasının kesilemediği durumlarda, bahçe mobilyası bakım rutinleri içerisine yağı ekleyerek, küflenme ve su lekesi gibi problemlerin kolaylıkla önüne geçebilirsiniz. 

4. Bahçe Mobilyası Bakımında Hava Şartları 

Bahçe mobilyası bakımı için hava şartları göz önünde bulundurulması gereken önemli bir unsur. Bahçe mobilyalarının geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Bahçe mobilyaları, kış bahçesi gibi, kapalı alanlarda kullanılabileceği gibi, açık alanlarda da kullanılabiliyor. Bahçe mobilyalarını kapalı alanlarda kullanmak, hava şartlarının getirebileceği problemlerden mobilyaları koruyor. Fakat dışarıda kullanılan mobilyalar için, önlemler almak gerekiyor. Bahçe mobilyasının dört mevsim dışarıda kalması, ürünlerin güneş, kar, yağmur gibi farklı hava olaylarından etkilenmesine neden oluyor. Ürünlerin su alması, küflenmelere yol açarken, fazla güneş ışınları ise, ürünlerde renk solması meydana getirebiliyor. Bahçe mobilyası bakımına, muşamba gibi ürünlere de yer vererek, mobilyaların güneş veya yağıştan minimum düzeyde etkilenmesini sağlayabilirsiniz. 


Malzemelerine Göre Bahçe Mobilyası Bakımı

Bahçe mobilyalarının daha verimli ve uzun ömürlü kullanılabilmesi için, bakım oldukça önemli. Fakat bahçe mobilyası bakımının oldukça farklı yöntemleri bulunuyor. Ürünleri doğru şekilde koruyabilmek adına, doğru bakım yöntemini tercih etmek gerekiyor. Bahçe mobilyası bakımında malzeme önemi, tam olarak bu kısımda devreye giriyor. Bahçe mobilyaları, plastik, metal, ahşap, rattan gibi farklı malzemeler kullanılarak üretiliyor. Malzemeler değişkenlik gösterdikçe, ürünlerin bakım yöntemleri de değişkenlik gösteriyor. Örneğin rattan bahçe mobilyası bakımı yaparken, bol miktarda su kullanılabiliyor. Rattan bahçe mobilyaları, su ile temizlendikten sonra diğer mobilyalara oranla güneş altında daha hızlı şekilde kuruyabiliyor. Ahşap bahçe mobilyası bakımı yaparken ise, bol miktarda veya tazyikli su kullanmak ürüne zarar verebiliyor. Ahşap bahçe mobilyası temizliği yapılırken ürünlerin uzun süre nemli kalmayacağı yöntemler tercih etmek avantaj sağlıyor. Ahşap bahçe mobilyalarınıza, gerekli yağları kullanarak bakım yapabilir ve kuru fırça yardımı ile yüzeyinde oluşan lekeleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bahçe mobilyalarınızı doğru şekilde temizleyebilmek adına, bakım öncesi ürün özelliklerine hakim olmanız fayda sağlayacaktır. 


Bahçe Mobilyası Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bahçe mobilyası bakımında dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunuyor. Yanlış bahçe mobilyası bakımı, ürünlerin zarar görmesine neden olabiliyor. Bahçe mobilyasına bakım yaparken, ürünlerin sahip olduğu özelliklere dikkat etmek gerekiyor. 

  • Bahçe Mobilyası Malzemesi

Bahçe mobilyasının üretiminde kullanılan malzemeler, bakımını doğrudan etkiliyor. Ürünlerin suya dayanıklılık gibi özellikleri, üretiminde kullanılan malzemeye göre değişkenlik gösteriyor. O sebeple bahçe mobilyası bakım yöntemi tercih edilirken, malzeme unsurunu göz önünde bulundurmalısınız.

  •   Bahçe Mobilyasının Boyası    

Bahçe mobilyalarında malzemeler ham şekilde kullanılabildiği gibi, boyalardan yararlanılarak estetik görünümler de kazandırılabiliyor. Boyalar, farklı içerikleri sebebiyle, çeşitli reaksiyonlar gösterebiliyor. Tasarımında su bazlı boyaya yer verilen ürünler, kolaylıkla silinebiliyor. Fakat bazı boyaların deformasyona uğramaması adına, temizlik malzemesi seçimine dikkat etmek gerekiyor. 


Pratik Bakıma Sahip Bahçe Mobilyaları

Kişilerin, kendilerine özgü yaşam alanları oluşturmasına yardımcı olan bahçe mobilyaları oldukça geniş bir ürün yelpazesi içerisinde sunuluyor. Bazı bahçe mobilyaları, geniş bahçelerde sergilenirken, bazıları ise; balkon veya teras gibi alanlarda kendine yer bulabiliyor. Uzun ömürlü ve verimli bir kullanım için bakım isteyen bahçe mobilyaları, bu çeşitli kullanım alanlarına uyum sağlayabilmek adına özel olarak üretiliyor. Bazı bahçe mobilyaları daha çok bakım isterken, bazıları ise pratik kullanımları ile dikkat çekiyor.

 

Bakımı kolay bahçe mobilyaları tercih ederek, kısa süreli bakımlar ile ürünlerinizi uzun vadede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bahcce’de bulabileceğiniz Lotus koltuk takımı ile sevdikleriniz ile konforlu vakit geçirebilirsiniz. Üretiminde rattan kullanılan rattan koltuk takımları ve alüminyum kullanılan alüminyum oturma grupları, bakım gerektirmiyor. Kolaylıkla yıkanabilen koltuk takımı, kolay temizliğinin yanı sıra suya dayanıklılığı ile de dikkat çekiyor. Yine aynı şekilde kolay bakımı ile ön plana çıkan bir diğer takım ise Poppy koltuk takımı oluyor. Alüminyum gövde üzeri elektrostatik boya kullanılan koltuk takımı şık görünümünün yanı sıra, özellikleri ile de dikkat çekiyor. Kara ve suya dayanıklı olan bahçe mobilyası, darbeye dayanıklı oluşu ile de dikkat çekiyor. 


Bahcce aracılığıyla, daha bir çok kolay bakımı ile ön plana çıkan modern bahçe mobilyası modelini keşfedebilirsiniz. Bahcce’nin sahip olduğu geniş ürün yelpazesi içerisinden bakımı kolay, suya dayanıklı bahçe mobilyası seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Modern tasarımları ile dikkat çeken bahçe mobilyalarına kolaylıkla bakım yaparak, uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.