Türkçe
Mart Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mart Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Dizaynında İlginç Fikirler

Bahçe Dizaynında İlginç Fikirler

Bahçe dizaynı ile dış mekanları kişiselleştirmek mümkün. Şehirde yaşamanın getirdiği yeşil özlemi, farklı bahçe dizaynı fikirleri ile çözüm buluyor. Doğru peyzaj, mobilya seçimi ve aksesuarlar ile dış mekanlar kişilerin istediği gibi şekillenebiliyor. Bahçenizi dizayn ederek, aileniz ve sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirebileceğiniz alanlar oluşturabilirsiniz. Yapacağınız bahçe dizaynı sayesinde, dış alanlarda daha çok vakit geçirebilir ve güneşin tadını doya doya çıkarma fırsatı elde edebilirsiniz. Bahçe dizaynın sırasında yapabileceğiniz birkaç ufak dokunuş sayesinde değiştirmek istediğiniz alanı bambaşka bir hale getirebilirsiniz. Bununla beraber baştan aşağıya bir değişim yaparak, hayalinizdeki alana ulaşabilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak, bahçe dizaynında ilginç fikirler elde edebilir ve ilginizi çeken uygulamaları değerlendirebilirsiniz. 


Bahçe Dizaynının Önemi

Bahçe dizaynının önemi, aslında yapıldıktan sonra daha çok ortaya çıkıyor. Öncesi ve sonrası arasındaki farklara odaklanıldığında, değişim ve sağladığı konfor net şekilde görülebiliyor. Bahçe dizaynında atılacak adımlar ile dış mekanınızı aile ve sevdiklerinizin keyifle vakit geçirebileceği alanlara dönüştürebilirsiniz. Şehir içerisinde yaşamak, kişilerin yeşillik ve doğadan uzak kalmasına neden olabiliyor. Bahçeler ise kişilerin içerisinde oluşan bu özlemin giderilmesine olanak tanıyor. 


Bahçe dizaynı esnasında; peyzaj ve mobilya seçimi gibi konular ön plana çıkıyor. Siz de bahçenizin özelliklerini dikkate alarak, açık alanınızdaki yeşillik oranını artırabilirsiniz. Doğru bahçe mobilyası seçimleri ile hem konforlu hem de verimli kullanılabilen bir alan oluşturabilirsiniz. Sahip olduğunuz bahçeyi kişiselleştirerek, açık alanlarda dahi aidiyet duygusunu hissedebilirsiniz. Özenli bir dizayn, kişilerin bahçelerini, yaşam biçimleri ekseninde şekillendirmesini mümkün kılıyor. Böylelikle kişiler, farklı mevsimlerde de açık havanın tadını çıkarabiliyor. 


Bahçelerde yer alan oturma grupları ile kalabalık grupları tek masa etrafında toplama şansı yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, bahçe dizaynında zevklerinize uygun peyzaj fikirlerinden yararlanarak, kendinize bir hobi alanı yaratabilirsiniz. Bahçe dizaynı ile ilgili yapılan eylemler kişilerin doğa ve toprak ile daha fazla iç içe olmasına olanak tanıyor. Siz de bu süreçte toprakla ilgilenerek, stresten arınabilir ve hayallerinizdeki bahçeye ulaşmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz. 


Bahçe Dizaynı Nasıl Yapılır?

“Bahçe dizaynı nasıl yapılır?” sorusunun cevabı pek çok kişinin araştırdığı başlıklar arasında yer alıyor. Bahçe dizaynı, oldukça titizlik istiyor. Bahçenin genişliği, özellikleri ve farklı unsurları oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra kişilerin ihtiyaç ve beğenileri de birbirinden farklı oluyor. Bu nedenle pek çok farklı bahçe dizaynı fikri oluşturulabiliyor. 


Bahçe dizaynı yaparken, öncelikli olarak ihtiyaç ve beğenilerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede, başlayacağınız bu yolda büyük bir adım atabilirsiniz. Bahçe dizaynında birkaç noktaya özen göstererek, kısa süre içerisinde hayallerinizdeki bahçeye sahip olabilirsiniz. Bahçe düzenlemesi yaparken, içinde bulunulan mevsim koşulları da alan özelliklerinin yanı sıra önem kazanıyor. Bahçe dizaynına başlamadan önce mevcut tüm şartların ideal şekilde değerlendirilmesi avantaj sağlıyor. Çünkü, sahip olunan şartların iyi şekilde değerlendirilmesi, daha verimli bir bahçe dizaynı yapılmasını mümkün kılıyor. Örneğin, mevsimine göre dizayn yaparak, ağaç ve çiçeklerin daha sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, bu işlem ile alacağınız bahçe mobilyası modellerini daha fonksiyonel şekilde kullanma fırsatı da yakalayabilirsiniz. 


Bahçe Dizaynı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bahçe dizaynı yaparken dikkat edilmesi gerekenler uzun bir listeyi oluşturuyor. Liste içerisinde yer alan maddeler, kişilerin zevklerine veya beklentilerine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bahçe dizaynı yaparken, bazı unsurlara dikkat etmek, sonuçtan alınacak verimi artırıcı rol oynuyor. Bu sayede kişiler, hayalini kurduğu açık alanlara kısa süre içerisinde ulaşma şansı yakalayabiliyor. Bahçe dizaynı yaparken, mevsim şartları dahil olmak üzere, bahçenin boyutu ve özellikleri gibi konular da önem kazanıyor. Tüm bu konuların aynı anda ve doğru şekilde değerlendirilmesi, kişilerin kendileri için ideal alanı oluşturmasını da kolaştaştırıyor. Bahçe düzenlemesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi listelenebilir;

  1. Bahçe dizaynı yaparken, doğru planları oluşturabilmek adına, kullanılabilir açık alanın krokisini çıkarmak avantaj sağlıyor. Bu sayede kullanılabilir açık alanlar en iyi şekilde değerlendirilip, seçimler bu eksen üzerinden yapılabiliyor. Bahçe krokisi çıkarıp alanınızı kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Bu sayede, alacağınız modern bahçe mobilyası veya peyzajda yapacağınız değişimler konusunda daha doğru kararlar verebilirsiniz. 
  2. Bahçe dizaynı yaparken, beklenti ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, bahçenizin dışarıdan görünmesini istemiyor olabilirsiniz. Bu anlayış ile uzun ağaçlardan veya bahçenizi özelleştirecek materyallerden yararlanabilirsiniz. 
  3. Bahçe dizaynında, seçilecek bitkilere dikkat edilmesi gerekiyor. Bitki seçimi yaparken, yaşadığınız bölgenin iklimine uygun bitkilerin seçilmesi, bitkilerden alınacak verimi de artırıyor. 
  4. Bahçe düzenlemesinde bitkilere yer verecekseniz, bitki dizilimine dikkat etmek yarar sağlıyor. Bahçenizin dış kısımlarına uzun ve evin yakın kısımlarına daha kısa bitkiler ekerek, ideal bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bu dizilim sayesinde, sahip olduğunuz açık alanı daha büyük gibi göstererek, ferah bir ortam haline getirebilirsiniz. 
  5. Bahçe içerisinde kendinize oturma planları belirleyerek, ağaç veya uzun bitkilerin ekimini bu plana göre yapabilirsiniz. Bu sayede oturma alanınızda, doğal gölgelikler oluşturma şansı yakalayabilirsiniz. 

Bahçe Dizaynında Mobilya Seçimi?

Bahçe dizaynında mobilya seçimi de oldukça önemli. Bahçe dizaynında mobilya seçimi yaparken, orantı, uyum, tarz, ihtiyaç ve beğeni gibi unsurların hepsinin aynı çerçevede incelenmesi gerekiyor. Bu sayede, kişiler bahçe dizaynı sonucunda, ideal alanlarına kavuşabiiyor. Bahçe dizaynında mobilya seçimi yaparken öncelikli olarak bahçenizin özelliklerini değerlendirebilirsiniz. Örneğin bahçenizde kapalı bir alan bulunmuyorsa, farklı hava koşullarına karşı uyum gösteren materyalden üretilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz. Bahcce’de yer alan Bella köşe takımı , rattan malzemesinden üretiliyor. Alerji yapmayan rattan, değişen hava koşullarına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Minderleri sayesinde rahat bir oturma deneyimi sunan koltuk takımı, aynı zamanda kalabalık grupların tek bir alanda keyifle sohbet edebilmesine de olanak tanıyor. Eğer bahçe dizaynını, yazlık evleriniz için yapmak istiyorsanız, daha az bakıma ihtiyaç duyan teak ağacından üretilen modelleri tercih edebilirsiniz. Oturma gruplarının yanı sıra bahçenizde yemek takımlarına da yer vererek, açık alanda sevdikleriniz ile birlikte ziyafet çekebilirsiniz. Kimber yemek takımı, pratik bakımı ve dayanıklı yapısı ile dikkat çekiyor. Ürünün yıkanabilir oluşu, temizlik açısından da kolaylık sağlıyor. Bahçe mobilyası seçerken, alanınızın büyüklüğünü de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Küçük bahçe dekorasyonu sırasında daha açık renklere sahip minimal bahçe mobilyaları avantaj sağlıyor. Geniş alana sahip bahçelerde ise, alanı ideal şekilde doldurabilmek adına geniş bahçe oturma grupları veya bahçe masaları daha uygun seçimler olabiliyor.

Bahçe Dizaynında Aksesuarın Önemi 

Bahçe dizaynında, mobilya ve peyzaj kadar aksesuar seçiminin de önemi büyük. Bahçe dizaynında aksesuarın önemi, alanların aksesuarlar sayesinde daha sıcak bir hava kazanabilmesinden kaynaklanıyor. Beğenilerin ufak dokunuşlar haline geldiği aksesuarlar oldukça çeşitlilik gösteriyor. Bu da kişilerin ideal ürünlerini bulmasını kolaylaştırıyor. Bahcce’de yer alan Robusto taş vazo ile bahçenize farklı bir doku kazandırabilirsiniz. Seçeceğiniz aksesuarların dayanıklı olup olmadığını değerlendirerek, daha uzun ve verimli kullanım imkanı sunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Pyramid bitki standı ile oturma alanlarınızı daha yeşil bir hale dönüştürebilirsiniz. Bitki standı üzerine farklı vazolar içerisinde çiçeklerinizi koyabilir aynı zamanda stand üzerinde farklı bahçe aksesuar modellerini de sergileyebilirsiniz. Bahçenizde Houston ayna modeline yer vererek, oldukça modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynanın ön kısmına farklı renkte çiçekler yerleştirerek, bahçe dizaynını daha renkli bir hale dönüştürebilirsiniz. 


Bahçe dizaynı yaparken, farklı ürünlerden yardım alabilirsiniz. Peyzaj çalışmasının yanı sıra, sizin için ideal özellik taşıyan bahçe mobilyası modelleri ve aksesuar çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Bahcce’nin geniş ürün yelpazesi içerisinde, açık alanlarınızı dilediğiniz gibi kişiselleştirmenize yardımcı olacak ürünleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz.