Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Tik Ağacı Mobilya Bakımı

Tik Ağacı Mobilya Bakımı

Bahçe ve teras gibi açık alanlar için mobilya seçimi sırasında gözden geçirilmesi gereken pek çok unsur oluyor. Bahçe dekorasyonu için mobilya seçimi yaparken; konfor, dayanıklılık, kolay kullanım ve görsel gibi başlıklar kararı doğrudan etkiliyor. Hem göze hitap eden, hem de dayanıklı olan bahçe mobilyası materyalleri arasında ise tik ağacı öne çıkıyor. Uzak Doğu kökenli bir ağaç türü olan tik, en çok tercih edilen bahçe mobilyası materyalleri arasında yer alıyor. Tik ağacı doğal görüntüsünün yanı sıra sağlamlığı ile de dış mekan kullanımı için oldukça ideal. Bu yazımızda tik ağacını mercek altına alıyoruz. Tik ağacı özellikleri ve tik ağacı mobilya bakımı hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını yazının devamında bulabilirsiniz. 

Tik Ağacı Nedir?

Tropikal bir ağaç türü olan teak ağacı, Güney ve Güneydoğu Asya’da yetişiyor. Tik ağacının kesilebilmesi için ortalama olarak 100 seneye ihtiyaç var. Geçmişi 1000 yıl öncesine uzanan kazı alanlarında dahi tik ağacından yapılan mezarların sağlamlığını koruduğu görülüyor. Çünkü bu ağaç türü; böcekler ve hava koşulları dahil birçok dış etkene karşı son derece dirençli. Tik ağacının bu dayanıklı yapısı İskandinav ülkelerinin de zaman içinde dikkatini çekti. Böylece Asya ülkelerinden çıkarak, dünyanın hemen her bölgesinde kullanılmaya başlandı. 


Estetik ve kalite olarak benzerlerinden ayıran tik ağacı, en trend bahçe mobilyaları yapımında kullanılıyor. Dış ortam mobilyalarının yanı sıra yat ve gemilerde de kullanılan tik ağacı, deniz suyuna karşı da dirençli. Farklı iklim koşullarında rahatlıkla kullanılabilen bu ağaç, lifli ve yağlı oluyor. Sıkı lifleri sayesinde böcekler teak ağacında barınamıyor. Bahçe mobilyaları için uygun ahşap çeşitleri arasında çok tutulan tik ağacı, doğru bakım ile uzun seneler kullanılabiliyor. 

Tik Ağacı Bahçe Mobilyaları

Bahçe mobilyaları, konforlu ve keyifli bir alan hazırlamak için özenli şekilde seçiliyor. Tik bahçe mobilyaları, birçok kişinin favorileri arasında. Tik ağacı kullanılarak hazırlanan mobilya seçenekleri arasında pek çok alternatif bulunuyor. Bahcce; teak ağacı bahçe mobilyaları için farklı ürün çeşitlerine yer veriyor. 


  • Tik Ağacı Oturma Grupları

Tik ağacı oturma grupları ile konfor ve şıklık bir arada oluyor. Bahçe, balkon ya da teras için ideal olan oturma grupları arasında köşe takımları ve koltuk takımları gibi seçenekler bulunuyor. Kullanım alanına göre teak köşe takımı tercih edebilirsiniz. Bahcce’de görebileceğiniz Brooklyn köşe takımı, tik ağacından el işçiliği ile hazırlanıyor. Naturel görüntüye sahip köşe takımında teak sehpaya yer veriliyor. Suya dayanıklı olan takımda küflenme ya da çürüme olmuyor. Bahçesi için koltuk takımı tercih edenlerin favorileri arasında ise Monarch koltuk takımı yer alıyor. Teak ahşap oturma grubu ve teak sehpa olarak hazırlanan model, konforu ve sade tasarımı ile göz dolduruyor. Modelde teak gövdeye rattan örgü eşlik ediyor ve doğal görüntüsü ile farklı tarzlara eşlik edebiliyor. Güneş ışınlarına ve suya dayanıklı olan tik ağacı koltuk takımı, kolay temizlenebiliyor. 


  • Tik Ağacı Sandalye Modelleri

Tik ağacı bahçe sandalyeleri, farklı konseptlerdeki mobilyalar ile kolaylıkla kombinlenebiliyor. Oluşturmak istediğiniz ortama göre teak ahşap sandalye seçeneklerine göz atabilirsiniz. Kendiniz ya da sevdikleriniz için teak ahşap sallanan sandalye ile özel bir alan hazırlayabilirsiniz. Teak bench modelleri de son senelerin gözde parçaları arasında yer alıyor. Bahcce’de teak gövde ve çelik ayaklarla birlikte tasarlanan Ponte bench, farklı alanlarda değerlendirilebiliyor. Sınırlı alanlar için katlanabilir sandalye modelleri avantaj oluşturuyor. Siz de az yer kaplayan bir sandalye arıyorsanız katlanabilir Kimber sandalye modelini inceleyebilirsiniz. Teak ahşap sallanan sandalye için ise İgni sandalye ideal bir seçenek. Teak gövdeye sahip sallanan sandalye modeli, bahçe kullanımına uygun. 


  • Teak Masa Takımları

Teak bahçe yemek takımları, kullanıldığı ortama doğal bir hava katıyor. Bahçenizde ya da balkonunuzda uygun alan bulunuyorsa, teak bahçe masa takımı modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bahçedeki alanı verimli kullanmak adına; açılır kapanır masaya sahip olan Kimber yemek takımını tercih edebilirsiniz. Bu modelde; tik masaya, katlanabilir teak sandalyeler eşlik ediyor. Mevcut bench ya da bahçe sandalyeleri ile bir arada kullanmak için sadece teak masaya da göz atabilirsiniz. Paslanmaz çelik ayaklar ve teak gövde ile hazırlanan Tanbu masa, farklı sandalye modelleri ile kullanılabilir. 

Tik Ağacı Bahçe Mobilyası Bakımı Nasıl Yapılır?

Tik ağacından yapılan pek çok mobilya seçeneği mevcut. Farklı ihtiyaçlara hitap eden bu mobilyaları uzun seneler ilk günkü gibi kullanabilmek için bakımına dikkat edilmesi gerekiyor. Tik ağacı mobilya bakımı oldukça kolay. Tik ağacının kendine has özelliklerinden dolayı zaten dış etkenlere karşı son derece dayanıklı. Dolayısı ile çok fazla bakım gerektirmiyor. 


Tik ağacı mobilyayı bahçede kullanmanız halinde sene içinde iki kere bakım yapmanız yeterli. Yağlı bir dokusu olan bu ağaç, yine yağ ile bakım istiyor. Teak yağı veya kremi ile bakım yapılması, kullanım ömrünü uzatıyor ve görüntüsünü yeniliyor. Kaliteli bir teak yağı ve iz bırakmayan uygun bir bez ya da fırça ile bakım yapılması mümkün oluyor. Bakım sırasında; uygun temizleme gerecini kullanarak, bakım yağını mobilyalara sürmek ilk basamak. Sürme işleminin ardından, yağı mobilyalara yedirmek gerekiyor. Bu noktada mobilyalara sürülen fazla yağın silinmesi önemli. Aksi halde üstünde kalın bir katman kalabiliyor bu da yapışkan bir hisse neden oluyor. Tik ağacı mobilyalarının bakımının her sene düzenli yapılması, güzel görüntüsünün korunmasındaki en büyük etken. Tik ağacından yapılan mobilyalarda zaman içinde renginin griye dönmesi gibi durumlar görülebilir. Bu endişe verici ve kalıcı bir sorun değil. Tik yağı ile yapılacak bakım sonrasında eski rengine dönecektir. 

Tik Ağacı Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Tik ağacı mobilyalar, kullanılan ağaca göre farklı kalitede olabiliyor. Tik ağaç ormanları genel olarak devlet tarafından işletiliyor. Ancak devletin yanı sıra bazı özel işletmeler de mevcut. İki farklı işletme çerçevesinde ağaçların kalitesi de farklılaşıyor. Devlet kontrolündeki ormanlarda belirli ve katı standartlar söz konusu oluyor. Örneğin sadece belirli bir yaşa gelen ağaçlar kesilebiliyor. Ağacın ideal çap ölçüsünde de net kriterler var. Devlet; ağaçların kesilmesi ve işlenmesi için yüksek bir kalite standardı belirliyor. 

Özel işletmelerde ise net bir standarttan bahsetmek mümkün değil. Özel işletmelerde; şahıslar tik ağaçlarını kendi mülklerinde yetiştiriyor. Burda yetişen ağaçların kurutulması aşamasında fırın kullanılmıyor, dolayısı ile de ağaçların işlenmesi sırasında deformasyon oluşabiliyor. Bu bilgiler ışığında, mobilyalarda kullanılan ağacın hangi üretim merkezinden yola çıktığı önemli oluyor. Tik ağacı mobilyası alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer alıyor; 

  • Tik ağacı mobilyaları güvenilir üreticilerden alınmalı. Çünkü tik görünümlü farklı ahşaplar; benzer görsellere sahip olduğu için zor ayırt ediliyor. 
  • Tik bahçe mobilyaları dört mevsim boyunca dışarıda kalabiliyor. İklim değişiklikleri sebebi ile mobilyalarda esneme oluşması muhtemel. Bu esnemeyi süspanse edebilmek adına kullanılan derz önemli oluyor. 
  • Teak mobilyalarının bakımının 6 ayda bir düzenli yapılması, hem rengi korumak hem de aşınmaları önlemek için gerekli görülüyor. 


Tik ağacı mobilyalar için Bahcce.com uzmanlığına güvenebilirsiniz. Kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme ile yenilikçi tasarım anlayışını bir araya getiren Bahcce.com ürünleri için online spariş verebilirsiniz.