Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Mobilyası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçe Mobilyası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçede vakit geçirmek, her mevsim farklı bir keyif sunuyor ama özellikle bahar ve yaz aylarında bahçelerin kullanımı artıyor. Bahçede geçirilen vaktin daha konforlu ve keyifli hale gelmesi için ise bahçe mobilyaları işlevsel eşyalar. Bahçe mobilyası seçimi de konforu artırmak ve keyifli bir dekorasyon için önemli. Peki, hangi bahçe mobilyası modelleri tercih edilmeli ve nasıl bir dekorasyon stili seçilmeli?


Bahçe mobilyası alırken; ihtiyaç, beğeni, beklenti ve bahçenin özellikleri gibi pek çok unsur önem kazanıyor. Tüm bu unsurlar çerçevesinde bahçe mobilyası seçimi yapmak, kişilerin mobilyalardan duyacakları memnuniyeti artırıcı rol oynuyor. Yazının devamını okuyarak, “Bahçe mobilyası alırken nelere dikkat edilmeli?” gibi sorulara detaylı yanıtlar bulabilirsiniz. 


Malzemesine Göre Bahçe Mobilyası Seçimi

Bahçe mobilyası seçimi yaparken, öncelikli olarak bahçenin kullanım alanı ve şekli önem kazanıyor. Bahçe mobilyaları oldukça farklı materyaller kullanılarak üretiliyor. Bahçe mobilyalarının üretildiği malzemeler, ürünlerin kullanım ve bakımlarını doğrudan etkiliyor. O sebeple, behçeyi ve alacağınız ürünleri nasıl kullanmak istediğinizi satın alım öncesinde değerlendirmek avantaj sağlıyor. Bahçe mobilyalarının üretiminde kullanılan materyaller farklı avantaj ve kullanım şekillerini doğuruyor. O sebeple zevklerin yanı sıra, bahçe mobilyası seçiminde, ürünlerin hammaddelerine de odaklanmak gerekiyor. Doğru materyal seçimi, ürünün daha uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyor. Daha pek çok avantajı beraberinde getiren bahçe mobilyasında malzeme seçimi, satın alımlarda büyük önem taşıyor. Bahçe mobilyasında doğru malzeme seçimi yapmak için hammadde özellikleri inceleyebilirsiniz. Bahçe mobilyalarının daha uzun süre kullanılabilmesi için, dayanıklı malzemeden üretilmiş olması gerekiyor. Dayanıklı yapıdaki bahçe mobilyaları, daha rahat ve konforlu bir kullanım sağlıyor. Ahşap bahçe mobilyası, alüminyum bahçe mobilyası, rattan bahçe mobilyası, hasır bahçe mobilyası gibi farklı malzeme seçenekleri söz konusu. 

Bahçe Mobilyası Seçiminde Alanın Önemi

Bahçe mobilyası seçiminde önem kazanan bir diğer konu ise alan oluyor. Bahçe özelliklerine göre bahçe mobilyası satın almak, ürünlerin verimli kullanımını da beraberinde getiriyor. Bahçe mobilyası seçiminde alanın önemi aşağıdaki gibi maddeler halinde açıklanabilir; 

Geniş Bahçe İçin Mobilya Seçimi

Geniş bahçe için mobilya seçimi yaparken, kişilerin karşısına geniş bir ürün yelpazesi çıkıyor. Geniş bahçeler, daha büyük ölçülere sahip olan mobilyaların kullanılması için ideal özellikleri taşıyor. Kalabalık gruplar halinde vakit geçirmek isteyen kişiler için, bahçe koltuk takımları ilk tercih oluyor. Bahcce üzerinden ulaşabileceğiniz bahçe koltuk takımları, sunduğu çeşitlilik ile geniş kitlelere hitap ediyor. Brooklyn köşe takımı gibi bahçe mobilyası modellerini tercih ederek, açık alanlarda konforlu bir oturma deneyimi yaşayabilirsiniz. Birkaç kişinin rahatlıkla oturabileceği koltuk takımı modeli ile sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirebilirsiniz. Brooklyn bahçe köşe takımı gibi birden fazla koltuktan oluşan modelleri tercih edebileceğiniz gibi, Bella köşe takımı gibi tek ve geniş parçadan oluşan koltuk takımlarını da değerlendirebilirsiniz. 

Minimal Bahçe İçin Mobilya Seçimi

Minimal bahçe mobilya seçimi yaparken, ürün boyutları önem kazanıyor. Minimal alanlarda, geniş bahçe mobilyası modellerini kullanmak alanların daralmasına veya olduğundan daha küçük gözükmesine neden olabiliyor. Minimal alanları daha aktif kullanabilmek ve daha konforlu bir alana dönüştürmek için hafif, zarif ve daha az parçadan oluşan koltuk takımlarını tercih etmek yarar sağlıyor. Örneğin Classic koltuk gibi bahçe mobilyası modelleri tercih ederek, ufak alanları, daha sıcak ve kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Alacağınız doğru bahçe mobilyası ile bahçede sevdiklerinizde vakit geçirebilecek rahat alanlar yaratabilirsiniz. Sehpa ve koltuk olmak üzere iki parçadan oluşan koltuk takımlarını tercih ederek, alanı ferahlatabilirsiniz. 


Minimal bahçelerde kendinize alan yaratmak için, bahçe salıncak modellerini de değerlendirebilirsiniz. Salıncak modelinin tavana asılacak şekilde olması, alanın daha geniş ve ferah gözükmesine yardım olacaktır. Aynı zamanda salıncak altında kalan zemine farklı bahçe dekorasyon ürünleri ekleyerek hem alandan tasarruf edebilir hem de minimal bahçenizi daha geniş gösterebilirsiniz. 

Yarı Açık Bahçe İçin Mobilya Seçimi 

Yarı açık bahçe için mobilya seçimi yaparken, alanın doğru kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, ahşap bahçe mobilyası modellerinin suya maruz kalması zaman içerisinde deformasyona uğramasına neden olabiliyor. Kapalı alanlarda kullanmak için, ahşap malzemeden üretilen mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu sayede alacağınız ürünü daha uzun ömürlü kullanma şansı elde edebilirsiniz. Açık alanlarda kullanmak için ise alüminyum veya rattan gibi farklı hava koşullarına dayanıklı ürünler arasından tercihinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pratik kullanım sunan bahçe mobilyası modelleri arasında yer alan Abrina koltuk takımı, özellikleri ile dikkat çekiyor. Teak ağacından üretilen Abrina koltuk takımı ve ona benzer modelleri, yarı açık bahçelerde keyifle kullanabilirsiniz. 


Bahçe mobilyası alırken, Bahcce.com ürünleri  içerisinde yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Açık alanlar için üretilen kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme ile terndleri zamansız şıklıkla tasarlayan Bahcce.com üzerinden online sipariş de verebilirsiniz.