Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Mobilyası Kumaşları

Bahçe Mobilyası Kumaşları

Bahçe dekorasyonu sırasında seçtiğiniz mobilyalar ile fark yaratabilirsiniz. Doğru mobilyaları ve dekoratif ürünleri bir araya getirerek, istediğiniz gibi bir konsept oluşturabilirsiniz. Bahçe, balkon ya da teras dekorasyonu sırasında, mobilyalar kadar kullanılan bahçe mobilyası kumaşları da önemli. Mobilyalarda kullanılan kumaşlar sayesinde hem konfor hem de şıklık sağlayabilirsiniz. Birbirinden farklı mobilya kumaşları ile isterseniz romantik bir hava yakalayabilir, isterseniz bohem bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda bahçe oturma grubu kumaşları nasıl olmalı ve bahçe mobilyalarında ne tür kumaşlar kullanılmalı gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. İşte en popüler bahçe mobilyası kumaşı modelleri ve çok daha fazlası…

Bahçe Mobilyası Kumaşı Çeşitleri

Bahçe mobilyası alırken, dış mekan kullanımına uygun seçenekler tercih ediliyor. Bu da mobilyaların; suya ve güneşe dayanıklı olması gerektiği anlamına geliyor. Bahçe mobilyalarının bu olmazsa olmaz özellikleri, mobilya kumaşlarından da bekleniyor. Bahçe mobilyası kumaşı modelleri genel olarak yağmura ve güneş ışınlarına dayanıklı olarak tasarlanıyor. Siz de bahçe mobilyanız için kumaş seçimi yaparken, bu özelliklere sahip olan ürün alternatiflerine odaklanabilirsiniz. Bahçe mobilyası kumaş çeşitleri neler sizin için listeledik. 

1. Polyester Kumaş

Bahçe mobilyası kumaş çeşitleri arasında yer alan polyester kumaşlar, ilk akla gelen çeşitlerden biri. Polyester bahçe mobilyası kumaşları en çok tercih edilen kumaşlardan biri olarak da öne çıkıyor. Sentetik bir kumaş türü olan polyester, dayanıklı bir kumaş olması ile bahçe mobilyalarında sıklıkla tercih ediliyor. Polyester kumaşlar, teflon ile kaplı olduğu için üzerinde su tutmuyor. Polyester kumaşın, hızlı şekilde kuruyor ve su tutmuyor olması tercih edilmesinde önemli faktörler. Polyester kumaşlar, farklı renklerde ve dokuma özelliklerinde hazırlanabiliyor. Dolayısı ile tercih ettiğiniz konsepte göre istediğiniz renk ve dokuda polyester kumaş tercih edebilirsiniz. 

2. Olefin Kumaş

Sentetik bir kumaş türü olan olefin kumaş, bahçe mobilyaları için tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Pürüzsüz yüzeyi ile öne çıkan bu kumaş türü, bahçe mobilyaları için oldukça uygun. Neme karşı dirençli olan olefin kumaş, güneş ışınları karşısında da solma yapmıyor. Dış mekan minder kumaşı olarak en çok tercih edilen kumaşlar arasında bulunuyor. 

3. Keten Kumaşlar

Keten kumaşlar, hava alan ve terletmeyen yapıları ile özellikle yaz mevsiminde konfor sağlıyor. Keten kumaşlar görüntüleri ve dokuları ile de çok beğeniliyor. Bahçesinde doğal bir görüntü yakalamak isteyen kişilerin favorisi olan bu kumaş, suya karşı dirençli olmaması ile dezavantaj yaratıyor. Keten kumaşlar daha çok kış bahçesi mobilyaları ya da üzeri kapalı teraslarda tercih ediliyor. 

4. Akrilik Kumaşlar

Akrilik kumaşlar, dış mekan mobilya kumaşları arasında tercih edilen bir diğer çeşit. Kullanımı zahmetsiz olan akrilik kumaşlar, kolaylıkla temizlenebiliyor olmaları ile konfor sağlıyor. Dış mekan kullanımına uygun olan kumaş modelleri arasında kendine yer bulan akrilik kumaşlar, farklı renk seçenekleri ile bulunabiliyor. 

5. Pamuk Kumaşlar

Pamuk kumaşlar, doğal yapıları ile sevilen kumaş çeşitleri arasında yer alıyor. Renk seçenekleri ve dokuları ile beğenilen bu kumaş çeşidi daha çok iç mekanlarda tercih ediliyor. Nemi emen yapıları, oturan kişi için konfor sunsa da hava şartları karşısında dayanıklı olmamaları, eksi yönleri. Pamuk kumaşlar, suya dayanıklı olmadıkları gibi güneş karşısında da renklerini kolaylıkla kaybediyorlar. Dolayısı ile pamuk kumaşlar da yine kapalı alanlarda daha çok kullanılıyor. 

En Çok Tercih Edilen Bahçe Mobilyası Kumaşları

Bahçe mobilyası kumaşları için pek çok seçenek bulmak mümkün. Önemli olan ise bu kumaş seçiminin uzun süreli ve rahat bir kullanıma imkan vermesi. Pamuk ya da keten kumaşlar pek çok kişi tarafından şık bulunuyor olsa da bahçe kullanımı için çok önerilmiyor. Dış mekanda kullanılacak mobilyalar için daha çok leke ve su tutmayan kumaş çeşitleri öne çıkıyor. 


Bahçe mobilyalarında kullanılacak kumaş ve minderlerin rahatlıklarının yanı sıra dayanıklı olmaları da önemli. Kaliteli kumaş seçenekleri, pek çok farklı beklentiyi karşılayacak şekilde tasarlanıyor. Örneğin akrilik kumaş, bahçe mobilyalarında akla gelen ilk seçenek oluyor. %100 akrilik kumaş kullanılan mobilyalar, su geçirmediği için konfor ve kolay kullanım sunuyor. 


Bahçe mobilyalarındaki kumaş seçimleri gibi minderlerde yer verilen süngerler de önemli. Bahçe mobilyası alırken sünger yoğunluğuna dikkat etmeniz, konforlu bir kullanıma imkan verecektir. Özellikle elyaf kaplı süngerler, bahçe mobilyaları için ilk tercih oluyor. Kayma ve kırışma yapmayan bu özellikteki süngerler, dokusu ile de fark yaratıyor.

Bahçe Mobilyası Kumaşı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bahçe mobilyası için kumaş seçmek de en az mobilya seçmek kadar önemli. Bahçe mobilyalarının uzun süre kullanılabilmesi için kumaş seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Çünkü yanlış kumaş seçimi, mobilyaların uzun ve konforlu kullanılmasına engel oluyor. Hem rahat hem de şık bir alan oluşturmak için kumaş seçiminin titizlikle yapılması gerekiyor. Peki bu durumda bahçe mobilyası kumaşı seçerken nelere dikkat edilmeli


  • Güneşe Dayanıklı Kumaş Seçin

Bahçe mobilyaları tüm sene boyunca güneş ışınlarına maruz kalıyor. Dolayısı ile bahçe mobilyası ve kumaşı seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken unsurların başında; güneşe dayanıklılık yer alıyor. Bahçe oturma grubu için kumaş seçimi sırasında güneş karşısında kolaylıkla solmayacak ve deforme olmayan alternatiflerin değerlendirilmesi önerilir. 

 

  • Su Geçirmeyen Kumaşlar Tercih Edilmeli

Bahçe mobilyalarında suya dayanıklı olma özelliği oldukça önemli. Küflenme ve çürüme bahçe mobilyaları için en olumsuz durumların başında geliyor. Bunun önüne geçebilmek adına, suya dayanıklı bahçe mobilyaları daha çok tercih ediliyor. Nemin kumaşta ve süngerde birikmesi, kısa sürede hasara yol açabiliyor. Bunun yanı sıra nemin yol açacağı kötü koku da kullanan kişiler açısından olumsuz bir ortama neden oluyor. Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak adına su geçirmeyen bahçe mobilya kumaşları her zaman öncelikli olarak tercih ediliyor. 


  • Bahçe Mobilyalarında Leke Tutmayan Kumaş Kullanılmalı

Bahçe ve teras gibi alanlar, konfor ve keyif odaklı oluyor. Bu sebeple bahçe ve teras mobilyaları tercih edilirken her açıdan rahat olması ve kolay kullanılması bekleniyor. Mobilyaların kolay kullanılması, kolay temizlik ile destekleniyor. Leke tutmayan bahçe mobilyası kumaşları sayesinde mobilyalar çok daha rahat şekilde kullanılıyor. Leke tutmayan mobilya kumaşı tercih ederek, gün boyu sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Bahçe Dekorasyonunda Kumaş Seçiminin Önemi

Bahçe dekorasyonu sırasında mobilyaların güvenle kullanılacak ve rahat olmaları, alışveriş kararı ilk sırada etkileyen faktörler arasında. Ancak sağlamlık ve konforun yanı sıra, oluşturulmak istenen konseptte önemli. Bahçenizi sıfırdan dekore ediyor olabilir ya da bazı değişiklikler yapıyor olabilirsiniz. Her iki durumda da istediğiniz ortamı yaratmak için kumaşlardan yararlanabilirsiniz. Bahçe dekorasyonu sırasında kumaş seçimi yaparken, nasıl bir ortam oluşturmak istediğinize odaklanabilirsiniz. Örneğin modern bir atmosfer yaratmak istiyorsanız; Bahcce’de bulabileceğiniz modern bahçe mobilyaları arasında bulunan Albatros köşe takımına göz atabilirsiniz. İroko kol detaylı bu alüminyum köşe takımında, antrasit kumaşa yer veriliyor. İskandinav tarzında bir teras ya da bahçe için ise naturel renkteki teak ahşap masa takımı harika bir seçim olacaktır! Bahçe dekorasyonunda cozy bir tarz yakalamak için; akasya sehpaya yer verilen, açık renkli ve geniş minderli Lotus koltuk takımı tercih edilebilir.


Herhangi bir konseptin yanı sıra bahçede kullanacağınız tüm parçalar arasında renk uyumu yakalamak dahi ahenkli bir ortam yaratmayı kolaylaştırabilir. Naturel renkli mobilyalar için pastel renkli kumaşlar tercih edebilir, soft renk geçişlerinden yararlanabilirsiniz. Kontrast renk geçişleri ile bahçenizi hareketlendirebilir, istediğiniz tarzı konfor alanınıza yansıtabilirsiniz. Bahçenizde ya da balkonunuzda bütünsel bir konsept oluşturmak için Bahcce’de görebileceğiniz birçok farklı kumaş seçeneğini ve mobilya alternatifini değerlendirebilirsiniz.