Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Cam Balkon Dekorasyon Fikirleri

Cam balkon dekorasyon fikirleri için araştırma yaparak yaşamınıza konfor katacak bir alan dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Kışın güneşlenmek, yazın keyifli ve ferah bir açık alan elde etmek üzere cam balkonların konforunu değerlendirebilirsiniz. Bu amaçla doğru balkon mobilyası seçimi, alanı iyi kullanmak ve dekoratif detaylarla iyi sonuç almak mümkün. Kapalı cam balkon dekorasyonu ile ev veya ofiste dinlenmek için bir alan elde edebilirsiniz. 

Cam Balkon Nasıl Dekore Edilir?

Cam balkon dekoru her zaman çok keyiflidir. Cam balkon fikirleri arayışında manzaranın daha açık izlenebilmesinin getirdiği ferahlık ve bitkiler için doğal sera ortamı sunması gibi avantajlar öne çıkar. Cam balkon düzenlemesi yaparken de bu iki ipucu güzel değerlendirilebilirse çok etkileyici sonuçlar elde edilebilir. Cam balkon için dekorasyon fikirleri arıyorsanız balkon sandalye çeşitleri, masa ya da köşe takımları almadan önce aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz.

Manzaranın Keyfini Çıkarın

    Cam balkonlar özellikle de yere kadar cam olanlar, manzarayı kesintisiz izlemeye imkan tanır. Manzaranın keyfini çıkarmak için bu yapı çok etkilidir. Üstelik manzaranız dar bir sokak, şehir, orman ya da deniz manzarası olsa da fark etmez. Bu nedenle cam balkondan keyif almak için eşyaları cam alana doğru değil de tam karşıya doğru yerleştirmek gerekir. Örnek yemek masası orta alanda olabilirken bank ya da koltuk gibi balkon mobilyaları cam yüzeyin karşı tarafında konumlanmalıdır. Böylece keyifli bir seyir alanı elde edilir. Küçük cam balkon dekorasyonu için de manzaranın açıklığı etkilidir.

    Bitkilerden Yararlanın

      Cam balkon dizaynları için bitkiler olmazsa olmazdır. Çünkü cam balkonların en güzel yanı, mükemmel bir sera alanı yaratmalarıdır. Bitkileri bu balkonlarda keyifle yetiştirebilirsiniz. Özellikle de güneş seven bitkiler için harika bir yaşam alanı sunarlar. Böylece kendi küçük kış bahçenizi tasarlayabilirsiniz. Sarkıt çiçekleri tavandan askılı saksılara dikebilir, geniş saksılar içine de çalı ve ağaç görünümlü bitkiler dikebilirsiniz. Yeşil yapraklı bitkiler ve çiçekli bitkiler, balkonda yemek yerken, çay keyfi yaparken ya da dinlenirken size enerji verecektir. 

      Güneşe Karşı Önlem Alın

        Cam balkon dekorasyon için güneşi değerlendirmek üzere en elverişli balkon yapısıdır. Cam balkonların güneş alması, kış keyfi için harika olsa da yazın konforunuzu kaçırabilir. Yaz güneşini rahatsız edici şekilde balkonda yaşamamak için tente ve perde kullanabilirsiniz. Jaluzi perdeler, zebra perdeler cam balkonlar için konforlu güneşlik seçenekleridir. 

        Alanı İyi Değerlendirin

          Balkonun genişliği ve şekli de önemlidir. Mevcut olan alanı en iyi şekilde değerlendirmek üzere iyi bir planlama yapabilirsiniz. Küçük bir balkonu dekore ederken çok fazla balkon mobilyası kullanmamalısınız. Büyük cam balkon dekorasyonunda ise alanı çok verimli kullanmak üzere küçük bölmeler tasarlayabilirsiniz. Bitkiler ya da paravanlar bu konuda size yardımcı olabilir. Alan özellikleri de balkon mobilyası seçiminde önemlidir. Kare balkonlarda orta alanda balkon masa takımı konumlandırmak konforlu bir yemek alanı sunar. Balkon salıncağı, balkon oturma grubu modelleri de böyle balkonlar için uygundur. Oval balkonlarda da kare balkonlardaki gibi bir konumlandırma yapılabilir. L balkon yapısında ise iki ayrı alan söz konusudur ve biri, oturmak ya da dinlenmek için diğeri yemek masası için değerlendirilebilir. Dar balkon dekorasyonu, daha zordur. Burada alana sığacak şekilde bank kullanmak konforlu olabilir. 

          Duvarları Kullanın

            Cam balkon duvar dekorasyonu da önemlidir. Duvarın keyifli dekore edilmesi ile alan, çok daha etkili kullanılabilir. Tek renk yerine iki renkli boya kullanımı, desenli boya uygulaması, tuğla görünümü tercih edilebilir. Ayrıca bitkilerle de cam balkon iç dizaynı için duvarlar etkili şekilde değerlendirilebilir. 

            Cam Balkon Dekorasyonu İçin Mobilya Seçimi

            Cam balkonu dekore etmek için mobilya arayışında Bahcce.com ürünlerini inceleyebilirsiniz. Farklı kategorilerde sunulan ürünler size yaşam alanı dekore etme konusunda fikir verebilir. Açık alan için mobilya üretiminde 60 yılı aşan tecrübesiyle Irmaklar mobilya, bu alanda özgün tasarımlar sunar. Kişisel zevkinize uygun, özgün ürünleri inceleyebilir ve güvenle online sipariş verebilirsiniz. Bahcce.com ile cam balkon dekorasyonları için fikir alabilir, planlı bir biçimde balkonu düzenleyebilirsiniz. Balkon köşe takımları, sandalye çeşitleri, masa modelleri, şezlong ve diğer aksesuarları inceleyebilirsiniz.