Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Küçük Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkon Dekorasyonu

Balkon, bir evin ya da ofisin insana nefes aldıran alanıdır. Bazı mimari planlarda oldukça büyük bir yaşam alanı olarak tasarlanırken bazılarında çok küçük bir yer kaplar. Binanın planı, balkonu şekillendirir. Kimi balkonlar; kalabalık aile sofraları kurmak için,  tüm gün dinlenmek için geniş açık alan konforu sunar. Manzara da güzelse böyle balkonlarda günün büyük bir kısmını geçirmek çok keyiflidir. Adeta evin bahçesi ya da avlusu gibi kullanılırlar. Bazen de mimari yapı, ancak bir ya da iki sandalye ile oturuma müsade eder. Böyle minik balkonların amacı, hava almak için alan sunmaktır. Peki, bu küçük balkonları nasıl dekore etmek gerekir? Küçük balkonları kullanışlı hale getirecek dekorasyon fikirleri için okumaya devam ediniz. 

Küçük Balkonlarda Alanı Verimli Kullanmak İçin İpuçları

Büyük balkon dekorasyonu yapmaya göre biraz daha zor olan küçük balkonların düzenlenmesi, iyi bir planlama gerektirir. Küçük balkon dekorasyonu yaparken ana odak noktası, küçük alanı verimli kullanmaktır. Küçük bir alanı verimli kullanmanın ilk adımı balkonun mimari yapısına müdahale etmektir. Böyle bir şansınız varsa aşağıdakileri denemenizi öneririz:


  • Balkon kapısı sürgülü olsun.
  • Balkon eşiği olmasın.
  • Zemin ve duvarlar açık renkli olsun. 
  • Kombi kasası ve klima kutusu gibi alan kısıtlayıcı makineler, balkonun içinde yer kaplamasın. Bunlar için güvenli olan başka alanlar kullanılsın. 
  • Küçük balkon fikirleri için de önemli bir konu da balkonun nasıl kapatılacağıdır. Varsa panjur yerine cam balkon tercih ediniz.

Küçük balkonlar için dekorasyon yaparken söz konusu konut size ait olmadığı için ya da mimari bir değişime bütçe ayırmak veya bu zahmete girmek istemediğiniz için söz konusu adımları izlemek istemeyebilirsiniz. Bu durumda doğrudan balkon mobilyası seçimine odaklanabilirsiniz. Küçük balkonda dekoratif anlamda verimli kullanım için ise aşağıdaki maddeleri dikkate alabilirseniz daha ferah bir yaşam alanı elde edebilirsiniz. 


  • Az eşya kullanın. Sadece kullanım amacına hizmet eden eşyaları balkonda tutun. Örneğin evde iki kişi yaşıyorsanız 2 adet sandalye yeterlidir. Ekstra sandalyeye ihtiyaç duyacağınız nadir zamanlar için yaşam alanını daraltmayın. Balkon oturma grubu ürünlerini ölçüsüne bakmadan almayın. 
  • Özellikle zeminde konumlanacak saksı kullanımından kaçının. Bunlar, alanı daraltacaktır. Küçük cam balkon dekorasyonunda korkuluklara çiçek eklemek zor olacaktır. Ama yine de zeminde saksı alanı daraltır. 
  • Balkon temizlemek için kullandığınız yardımcı malzemeleri bu alanda tutmayın. 
  • Çiçekler, balkon dekorasyonun en etkili araçlardır. Hatta bir balkonda olmaya vurgu yapan olmazsa olmaz dekorasyon malzemeleridir. Ancak küçük balkonlarda yoğun çiçek kullanımı alanı daraltabilir. Mümküne bitkilerin balkonun içine doğru değil dışına doğru bakmasını sağlamak da alanı verimli kullanmaya yardım eder.
  • Katlanır masa, katlanır sandalye kullanmak da mini balkon dekorasyonu için alanı verimli kullanmaya yardımcı olabilir. Gerekli olmayan eşyalar modüler bir şekilde katlanarak alandan çıkarılabilir. 
  • Yoğun minder, kırlent ya da halı ve kilim kullanımı da önerilmez. Küçük balkonlarda ne kadar düz yüzeyler bırakırsanız o kadar geniş alan etkisi yaratırsınız. Küçük kapalı balkon dekorasyonu bile yapıyor olsanız halı ve minderlerden kaçının. 

Küçük Balkonlarda Hangi Balkon Mobilyaları Tercih Edilmemeli?

Dekorasyonda balkon masa çeşitleri, sandalyeler, sehpa ve diğer eşyaların seçimi önemlidir. Mobilya tercihinde mümkünse tek renk ile ilerleyin. Çok renkli dekorasyon, canlı ve derinlikli görünmesine karşı alanı karmaşık ve dar gösterir. Özellikle beyaz ama küçük boyutlu balkon mobilyaları ile hem ferah hem de yaşam alanını kısıtlamayan bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Küçük kare balkon dekorasyonu yaparken de mobilyaları orta alanda konumlandırabilirsiniz. 


Küçük balkon dizaynı için malzeme seçimi de önemli. Ahşap dokuları tercih etmek, alanı biraz daha dar gösterecektir. Çünkü ahşap malzeme, derinlik anlamına gelir. Bu derinlik de kendine geniş ve girintili, çıkıntılı alan ister. Sizin tercihiniz daha düz yüzeyleri olan daha minimalist bahçe mobilyaları kategorisindeki ürünler olmalıdır. Bazı küçük balkonlarda balkon köşe takımları da kullanışlı olabilir. Ancak alanın yeterliliği iyi incelenmelidir. 


Katlanır balkon masa takımı, katlanır balkon sandalyesi gibi modüler ürünleri tercih etmek de küçük balkon tasarımları için alan kazanımı sağlar. Balkon sandalye çeşitleri içinde kolçaklı sandalyeler, çok büyük masalar da tercih edilmemelidir. Hatta çok küçük balkonlarda konforlu tabure seçenekleri de değerlendirilebilir. 

Küçük Balkonlara Uygun Mobilyalar Nereden Alınır?

Küçük balkonları düzenlemek üzere Bahcce.com rehberliğinde doğru balkon mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Online olarak kolayca mobilyaların malzemelerini, tasarım özelliklerini, fiyatlarını inceleyebilir ve hemen güvenle sipariş verebilirsiniz. Küçük balkon dekorasyon fikirlerine de Bahcce.com uzmanlığıyla ulaşabilirsiniz.