Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Büyük Balkon Dekorasyonu

Büyük Balkon Dekorasyonu

Yaşam alanlarının daha keyifli olması için açık alanların önemi büyük. Pencereler, balkonlar, teraslar ve bahçeler ev ya da ofislerin çok daha keyifli yaşam alanlarına dönüşmesini sağlıyor. Balkon dekorasyonu ile evinizin en keyifli köşesinde çok daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Balkon dekorasyonu konusunda bazı detaylara dikkat ederek, hem konforlu hem de dekoratif bir mekan tasarlayabilirsiniz. Büyük bir balkona sahipseniz çok şanslısınız. Peki, büyük balkonlar nasıl dekore edilir? Büyük balkon dekorasyonu için fikir arıyorsanız, aradıklarınızı bu sayfada bulabilirsiniz. 

Büyük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Büyük balkon dekorasyon fikirleri arayışında ilk adımınız, kendi balkonunuzu tanımak ve buna göre bir dekorasyon planı yapmak olmalı. Bunun dışında büyük balkonu yeterince iyi değerlendirmek üzere aşağıdaki fikirleri dikkate alabilirsiniz. 

Balkonda Güneşlenme Köşesi Yapın

D vitamini ihtiyacını karşılamak ve gün içinde tatlı şekerleme saatleri için balkonunuza bir güneşlenme köşesi dekore edebilirsiniz. Bu amaçla konforlu bir şezlong ve onun yanına minik bir sehpa yeterli. 

Balkonda Meditasyon Köşeniz Olsun

Meditasyon yapmak, günü anlamlı kılmanın ve ruhunuza şifa sunmanın bir yolu. Meditasyon yapmayı seviyorsanız büyük balkonunuzun bir köşesini buna ayırabilirsiniz. Yoga matı serdiğiniz bu köşeye İsveç merdiveni ekleyip, sevdiğiniz objelerle renklendirebilirsiniz. 

Lezzetli Sofraları Balkonunuza Kurun

Balkonda yemek, her zaman daha keyiflidir. Büyük balkonu dekore ederken tabi ki burada yemek masası da konumlandırabilirsiniz. 

Büyük Balkon Dizaynı

Büyük balkon dizaynı için eşya seçimi, işin çok önemli bir kısmını oluşturur. Büyük balkon dizaynında seçeceğiniz balkon mobilyası modelleri, yaşam alanındaki konforunuzu da etkiler. Balkon mobilyaları ise yemek ve oturma şeklinde iki ana gruba ayrılır. Balkon oturma grupları, açık havada keyifle oturmak ve dinlenmek için idealdir. Orta sehpası da olan bu takımlar, uzanmak ve bir şeyler yemek için de uygundur. Balkon yemek masası takımları ise balkonda kahvaltı ve balkonda yemek sevenler için güzel seçenekler sunar. Balkon şezlong modelleri de son yıllarda çok tercih ediliyor. Balkonunda dinlenmek ve güneşlenmek isteyen kullanıcılar için şezlonglar etkili bir çözüm sunuyor. 

Büyük Balkonlar İçin Dekorasyon

Büyük balkonlar için dekorasyon yaparken mevcut alanı iyi değerlendirmek önemlidir. Bu amaçla balkonunuzun tam ölçüsünü almanız, balkon şekline göre kararlar vermeniz önemli. Örneğin kare bir balkona sahipseniz bu şekil içinde balkon masa takımlarını konumlandırmanız kolay olacaktır. Ortaya yuvarlak veya kare bir balkon masası ve etrafında da konforlu balkon sandalye çeşitleri koyabilirsiniz. Bu ana balkon mobilyası yerleştikten sonra diğer detayların seçimine odaklanmanız da daha kolay olur. Köşelere yüksek ayaklı saksılar içinde yeşil bitkiler koyabilirsiniz. Isı, toz ve yağmurdan etkilenmeyecek aydınlatma objeleri de kullanabilirsiniz. Böyle bir dekorasyon, balkon yemekleri için harika bir konfor sunar. Dikdörtgen ve büyük balkon dekorasyonunda ise dikdörtgen balkon masa çeşitleri içinden tercih yapabilirsiniz. Kalan alanlara da konforlu bir şezlong ekleyebilirsiniz. Balkonu yemek için değil daha çok güneşlenmek, uzanmak ve dinlenmek için dekore etmek istiyorsanız ilk adımınız balkon korkuluklarına bakmak olmalı. Çünkü dinlenme odaklı balkon mobilyaları; banklar, şezlonglar, armut koltuklar, kolçaklı geniş koltuklar şeklinde listelenir. Bu listedeki ürünlerde oturma pozisyonu aşağıda kaldığı için balkon korkulukları fazla yüksek olmamalıdır. Korkuluklar tamamen ferforje ya da cam ise yükseklik sorun olmayacaktır. 


Büyük balkonları dekore etmek, küçük bir alanı dekore etmeye göre çok daha kolaydır. Ancak burada alanın detaylı değerlendirilmesi, eşya yığınları yerine derli toplu bir düzen içinde bir stil dili sunmak için işin uzmanlarından destek alabilirsiniz. Bu amaçla da Bahcce.com uzmanlığına güvenebilirsiniz.