Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Modern Balkon Oturma Grupları

Modern Balkon Oturma Grupları

 Modern balkon oturma grupları, iç mekan veya dış mekan gibi farklı alanlarda kullanılabiliyor. Balkon grupları, kişilere farklı kullanım alanı seçenekleri sunabilmek adına özel olarak tasarlanıyor. Modern balkon oturma grubu; tasarım açısından oldukça farklılık gösteriyor. Çeşitli materyaller ile zenginleştirilen balkon oturma grupları, farklı beğeni ve zevklere hitap edebiliyor. Teras, balkon, bahçe gibi alanlarda kullanıma uygunluk gösteren oturma grupları, pek çok güzel anıya ev sahipliği yapıyor. Yazımızın devamını okuyarak modern balkon oturma grubu nasıl olmalı, hangi balkon oturma grubu alınmalı gibi farklı sorularınıza kolaylıkla yanıt bulabilirsiniz. Edindiğiniz bilgiler ışığında ihtiyaçlarınızı ideal şekilde karşılayacak modern balkon oturma grubu seçimi yapabilirsiniz. 


Açık Balkon İçin Oturma Grupları

Açık balkon için oturma grubu alırken, ürün özelliklerinin detaylı şekilde değerlendirilmesi yarar sağlıyor. Açık balkona uyacak oturma grubu modelleri incelemesinde, ürünlerin üretildiği materyaller önem kazanıyor. Açık balkonda yer alan oturma grupları, farklı hava şartlarına maruz kalabiliyor. Bu durumu göz önünde bulundurulduğunda, farklı hava şartlarına uyum gösterecek oturma grupları ön plana çıkıyor. Örneğin, Truva koltuk takımı.

Truva koltuk takımı üretiminde, alüminyum ve rattana yer veriliyor. Üretiminde kullanılan materyaller, oturma grubu özelliklerini belirleyici rol oynuyor. Açık balkonlarda oturma grupları yağışa maruz kalabiliyor. Suya ve kara dayanıklı Truva koltuk takımı, açık balkonlarda kullanıma uygunluk gösteriyor. Açık balkonlarda, boyalı oturma grupları kullanılacaksa, boyanın güneş ışığına dayanıklı olması, üründe aranacak ilk özellik oluyor. Bazı boyalar uzun süreli güneşe maruz kaldıklarında renklerinde solmalar görülebiliyor. 


Kapalı Balkon İçin Oturma Grupları 

Kapalı balkon için oturma grubu alırken, geniş bir ürün yelpazesi ile karşılaşılıyor. Kapalı balkonlar, ürünlerin yağış gibi hava şartlarından korunmasını sağlıyor. Bu gibi nedenlerle, kapalı balkonlar için tercih edilebilecek birçok farklı ürün bulmak kolaylaşıyor. Kapalı balkona uyacak oturma grubu arayışında iseniz, sizin için ideal özelliği taşıyan grubu bulmak için kısa bir inceleme yapmanız yeterli. Kapalı balkonlarda, mekanı hızlandırabilecek pencerelere de yer veriliyor. Bu da ürünlerin nem gibi farklı faktörlerden de korunmasını sağlıyor. Kapalı balkon için oturma grubu alırken, tasarımında kumaşa yer verilen parçaları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. İkili veya tekli koltuklardan oluşan gruplarda, konforlu bir balkon keyfi yapabilirsiniz. Kapalı balkon için oturma grubu seçimi yaparken, zevklerinizi ve rahatınızı ön planda tutabilirsiniz. Seçeceğiniz modern balkon oturma grubu ile, evin iç dekorasyonunu dışarıya yansıtma şansı elde edebilirsiniz. Yapacağınız oturma grubu seçiminde, balkon büyüklüğünüze göre ilerleyerek, aileniz ve misafirler için keyifli bir dinlenme köşesi oluşturabilirsiniz. 


Balkona Göre Oturma Grubu Seçimi

Balkona göre oturma grubu seçimi yaparak, kullanım alanını verimli hale getirebilirsiniz. Balkon için oturma grubu seçerken, balkon özelliklerini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bahsedilen balkon özellikleri içerisinde, balkonun açık veya kapalı olup olmadığının yanı sıra boyutları da yer alıyor. Balkon oturma grupları pek çok açıdan farklılık gösteriyor. Tasarım açısından çeşitlilik sunan balkon grupları, farklı adetlerde parçalardan oluşuyor. Balkon oturma grubu seçerken, balkonunuzun özellikleri belirleyici rol oynuyor. Balkon oturma grupları, teras veya bahçelerde de kullanılabiliyor. Alanınızın genişliğine göre seçim yaparak, ideal bir görünüm elde edebilirsiniz. Çok sayıda model ve tasarıma ev sahipliği yapan balkon grupları, şık tasarımları ile farklı ihtiyaç ve zevklere kolaylıkla hitap ediyor. Ev sahipleri için bir dinlenme alanı oluşturan balkonlarda, modern ve rahat tasarımlara sahip ürünler sıklıkla tercih ediliyor. 


  • Küçük Balkona Uyacak Oturma Grubu 

Küçük balkonlar için oturma grubu alırken, ürünlerin özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Küçük alanlarda kullanabilmek adına, katlanabilir ürünlere yer verebilirsiniz. Böylelikle kullanılmadığı zamanlarda minimal alanlarda, masa ve sandalyenizi muhafaza edebilirsiniz. Küçük balkon için tercih edeceğiniz oturma grubunda, katlanabilir masa bulunması avantaj sağlayacaktır. Duvar veya balkon demirine sabitlenebilen masalar ile hem balkonda yemek yiyebilir hem de kullanmayacağınız anlarda kendinize alan açabilirsiniz. Küçük balkonlarda daha minimal tasarımlara sahip oturma grupları tercih ederek, balkonunuzu daha verimli kullanabilirsiniz. Mobilyalarda açık renklere yer vererek, alanınızı daha büyük gösterme şansı yakalayabilirsiniz. 


  • Büyük Balkona Uyacak Oturma Grubu

Büyük balkonlar için oturma grubu alırken, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmak fayda sağlıyor. Büyük balkonlarda daha geniş oturma grupları tercih edilebiliyor. Alanın büyük olması, kalabalık halde balkonda oturmayı mümkün hale getiriyor. Bir üçlü, iki tekli ve geniş bir orta sehpadan oluşan Ocean koltuk takımı, bu modeller için ideal bir örnek teşkil ediyor. Geniş ve çoklu parçalardan oluşan balkon oturma grupları ile sevdiklerinizle konforlu ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Büyük balkon oturma grubu alarak; balkonunuzu, misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayabileceğiniz bir alana dönüştürebilirsiniz. 


Balkon Oturma Grubu Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Balkon oturma grubu seçerken, öncelikli olarak mekanın özelliklerini değerlendirmelisiniz. Balkonunuzun, açık veya kapalı olması, büyük veya küçük olması, alacağınız oturma grubunu belirleyici rol oynuyor. Balkon grubu alırken önem kazanan diğer unsurlar şu şekilde listelenebilir;

1. Beklentiye Göre Karar Verin

Öncelikli olarak, üründen beklentilerinizi değerlendirebilirsiniz. Örneğin, ağır olan bir oturma grubu parçasını, daha kolay taşınabilir bir parça ile değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Yine aynı şekilde daha konforlu vakit geçirebilmek için, yumuşak yapıya sahip bir parça tercih edebilirsiniz.

2. Balkon Özelliklerini Göz Önünde Bulundurun

Balkonunuz açık balkon ise, su dayanıklı bahçe mobilyaları veya nemden etkilenmeyen ürünler arasından seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Alüminyum veya rattan kullanılarak üretilen balkon oturma gruplarını, açık balkonunuzda dört mevsim rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer oturma grubu üzerinde bir minder yer alıyorsa, bunu muhafaza etmeniz, balkon takımınızın uzun ömürlü bir kullanım sunması için yeterli olacaktır. Kapalı balkonda ise, öncelik olarak, balkon genişliğinizi değerlendirebilirsiniz. Kapalı balkonda kullanmak için, konforun ön plana çıktığı modeller arasından seçiminizi yapabilirsiniz. 

3. Kullanım Alanına Göre Tercih Yapın

Balkon genişliği de, balkon oturma grubu alımında belirleyici rol oynuyor. Dar alanlara sahip bir balkon için bench veya katlanabilir masadan oluşan takımları tercih edebilirsiniz. Böylelikle kendinize, balkonda hareket edebilmek adına daha geniş bir alan yaratabilirsiniz. Aynı zamanda minimal parçalar sayesinde, balkonunuzda, sade ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Modern tasarımları ile dikkat çeken oturma grupları arasından renkli veya beyaz kumaşlar ile zenginleştirilmiş modelleri seçebilirsiniz. Geniş alana sahip balkonunuz için, daha geniş ve büyük parçalardan oluşan grupları tercih edebilirsiniz. Bu sayede, balkonunuzu doldurabilir ve daha sıcak bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Üç kişilik veya iki kişilik koltukların yer aldığı grupları seçerek, kalabalık şekilde balkonda oturmanın tadını çıkarabilirsiniz.  

Modern Balkon İçin Oturma Grubu Nasıl Olmalı?

Modern balkon oturma grubu nasıl olur veya modern balkon için nasıl bir oturma grubu alınmalı gibi soruların cevabı merak ediliyor. Balkon için modern bir görünüm elde ederken, tasarım ve renklerden yararlanabilirsiniz. Örneğin siyah ve beyaz gibi kontrast renkleri bir arada kullanarak, bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Birbirine yakın renkler tercih ederek, balkonunuza, soft ve rahatlatıcı bir hava kazandırabilirsiniz. Balkon oturma grubunuzu farklı aksesuarlar ile birleştirerek, daha güçlü bir görünüm elde edebilirsiniz. Bahcce’de bulabileceğiniz Preston koltuk takımı ile modern bir balkona sahip olabilirsiniz. Alüminyum ve iroko ağacının birleştirildiği bir koltuk takımı ile modern görünümü, konfor ile birleştirebilirsiniz. Preston koltuk takımı içerisinde yer alan sehpa üzerinde doğal taşlara yer verebilir veya iskandinav tarzı vazolar sergileyebilirsiniz. Antrasit ve ağacın birleştiği bu takımı, renkli mumlar ve şamdanlar ile kombinleyerek, keyifle vakit geçireceğiniz bir alana dönüştürebilirsiniz. 


Bahcce’de farklı beklentilerinize yönelik olarak pek çok ürün alternatifini bir arada bulabilirsiniz. Bahcce’nin sunduğu tecrübe ve kaliteli ürün seçenekleri ile kendiniz ve sevdikleriniz için modern bir balkon ya da bahçe yaşam alanları tasarlayabilirsiniz.