Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Bahçe Sandalye Çeşitleri

Bahçe Sandalye Çeşitleri

Bahçe sandalye çeşitleri, oldukça farklı tasarım ve kullanım alanları ile kullanıcılara sunuluyor. Bahçe sandalye modelleri arasında, konforu ile ön plana çıkan ürünler yer aldığı gibi, tasarımı ile ön plana çıkan ürünler de bulunuyor. Bahçe sandalye modellerinde sağlanan bu çeşitlilik, kişilerin zevk ve beğenilerine uygunluk gösterecek ürünü bulmasını da kolaylaştırıyor. Bahçe sandalye seçenekleri; açık alanlar, kapalı balkon veya teraslar gibi farklı yerlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Bahçe sandalyesi seçerken, ürünün kullanılacağı alana göre seçim yaparak, ideal bir kullanım sağlayabilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak, bahçe sandalye çeşitleri neler gibi sorularınıza kolaylıkla yanıt bulabilirsiniz. Bahcce’de görebileceğiniz bahçe sandalye modelleri hakkında detaylı bilgiye ulaşarak, bahçeniz için doğru bir seçim yapabilirsiniz.


Malzemelerine Göre Bahçe Sandalye Çeşitleri 

Bahçe sandalye çeşitleri, pek çok açıdan farklılık gösteriyor. Ürünlerin kendi aralarında bakım koşulları, kullanım alanları gibi farklılıklar gösterdiği görülüyor. Bu farklılıkların en büyük nedenini, bahçe sandalye üretiminde kullanılan malzemeler oluşturuyor. Malzemelerine göre bahçe sandalyeleri, aşağıdaki gibi listelenebilir.

 

  • Rattan Bahçe Sandalyesi Çeşitleri  

Rattan bahçe sandalyesi, en çok tercih edilen sandalye modelleri arasında yer alıyor. Rattan sandalye özellikleri sayesinde, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Rattan bahçe sandalyesi modelleri, kolay bakımları ile ön plana çıkıyor. Üretildiği materyal sebebiyle, rattan sandalyelerin suya dayanıklılığı bulunuyor. Bu da rattan bahçe sandalyesi seçenekleri için kullanım alanını arttırıcı rol oynuyor. Rattan bahçe sandalyesi, UV katkılı bir yapıda bulunuyor. Bu özelliği sayesinde, güneş ışığına dayanıklı hale gelen bahçe sandalyesi, açık alanlar için ideal bir tercih oluşturuyor. 


  • Plastik Bahçe Sandalyesi Çeşitleri 

Plastik bahçe sandalyesi, farklı renk seçenekleri ve tasarımları ile kullanıcı karşısına çıkıyor. Plastik bahçe sandalyesi modelleri, geniş kitleler tarafından kullanılıyor. Farklı malzemelerle birleştirilen plastik bahçe sandalyesi seçenekleri olduğu gibi, yalnızca plastikten üretilen sandalyeler de bulunuyor. Sandalyenin üretiminde plastik tercih edilmesi, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. PVC gibi plastiklerden üretilen bahçe sandalyeleri, oldukça dayanıklı oluyor. Plastik sandalye modelleri üretiminde farklı özellikler taşıyan plastiklere yer veriliyor. Dayanıklı plastikten üretilen sandalyeler, yüksek ağırlıklara kadar kolaylıkla taşıyabiliyor. Dört mevsim rahatlıkla kullanılabilen plastik bahçe sandalyeleri, iç veya dış mekanlarda sıklıkla tercih ediliyor. 

  • Alüminyum Bahçe Sandalyesi Çeşitleri 

Alüminyum bahçe sandalyesi, dayanıklı yapısı ve geniş kullanım alanı ile ön plana çıkıyor. Alüminyum bahçe sandalyesi modelleri, iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Alüminyum sandalye, farklı hava şartlarına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Alüminyum bahçe sandalyesi özellikleri, ürünün yağmur veya güneş gibi farklı hava şartlarında deformasyona uğramasına engel oluyor. Bakımı oldukça pratik olan alüminyum bahçe sandalyesi seçenekleri, uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Alüminyum bahçe sandalyesi modelleri, sahip oldukları özellikler sayesinde, kullanılmadıkları zamanlarda da dışarıda rahatlıkla muhafaza edilebiliyor. Hafif yapısı, alüminyum bahçe sandalyesinin, bir yerden bir yere taşınmasını da kolaylaştırıyor. 

  • Teak Bahçe Sandalyesi Çeşitleri 

Teak bahçe sandalyesi modelleri, uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Tik bahçe sandalyeleri, içerisine su almıyor. Bu sayede yağmur gibi hava şartlarından minimum düzeyde etkileniyorlar. Teak sandalyeler, bu işlevi içerisinde yer alan doğal yağlar sayesinde yerine getiriyor. Teak ağacından yapılan bahçe sandalyeleri, büyük miktarda suya maruz kaldığında dahi şişme yapmıyor veya deformasyona uğramıyor. Dayanıklı bir yapıya sahip olan teak bahçe sandalyesi seçenekleri, farklı tasarımlara da ev sahipliği yapıyor. 


  • Kumaş Bahçe Sandalyesi Çeşitleri 

Kumaş bahçe sandalyesi, üretiminde farklı malzemelerden yararlanılıyor. Kumaş sandalyelere, dayanıklı bir form kazandırabilmek adına, gövde malzemesi olarak çeşitlerinden yararlanılıyor. Gövde malzemesi, alüminyum olan kumaş sandalyeler olduğu gibi, metal, ahşap veya plastik olan kumaş sandalyeler de bulunuyor. Kumaş bahçe sandalyesi özellikleri, ürünün üretiminde kullanılan kumaş çeşidine göre değişkenlik gösteriyor. Kumaş bahçe sandalyeleri, polyester, olefin, keten, pamuk, akrilik kumaş gibi  farklı ürünler ile tasarlanıyor. Su geçirmeyen kumaşa sahip sandalyeler, ürünlerin leke tutma ihtimalini de düşürüyor. 

  • Ahşap Bahçe Sandalyesi Çeşitleri 

Ahşap bahçe sandalye modelleri, farklı tasarımlara ev sahipliği yapıyor. Doğal görünümü ile dikkat çeken ahşap bahçe sandalyesi, kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlıyor. Ahşap bahçe sandalyesi, üretildiği materyal nedeniyle, sıcak ve soğuğa karşı dayanıklılık sağlıyor. Bu da ahşap bahçe sandalyesi çeşitlerinin, iç veya dış mekanlarda rahatlıkla kullanılmasını sağlıyor. Dayanıklı yapısı sayesinde, yüksek ağırlıklara kadar taşıyabilen ahşap bahçe sandalyesi, geniş renk ve doku seçeneği sunuyor. 


Tasarımına Göre Bahçe Sandalye Çeşitleri 

Tasarımına göre bahçe sandalyeleri, farklı tasarımları ile çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Bahçe sandalyesi tasarımları, markalara ve kullanım alanlarına göre değişkenlik gösteriyor. Ürünlerin kullanım alanlar, üretimde tercih edilen materyali doğrudan etkiliyor. Bahçe sandalyesi tasarımı için de bu durum geçerli. Bahçe sandalyesi tasarımında, tek materyalden yararlanılabileceği gibi, birden fazla materyal de kullanılıyor. Örneğin, rattan ve alüminyum bahçe sandalyesi, hem özellik hem de görünüm açısından uyumlu materyaller barındırıyor. Koltuk bahçe sandalyesi, kişilere rahat bir oturma alanı sunuyor. Geniş yapısı bir kişinin, uzun saatler boyunca rahat bir şekilde oturmasına olanak sağlıyor. Katlanır bahçe sandalyesi, kullanılmadığı zamanlarda, oldukça minimal boyutlara dönüştürülebiliyor. Bu sayede, ürünün hem taşınması hem de muhafaza edilmesi kolaylaşıyor. Sallanır bahçe sandalyesi, modern görünümü ile oldukça beğeni topluyor. Tavana asılarak kullanılabilen sallanır sandalyeler olduğu gibi, kolaylıkla taşınabilir sallanır sandalyeler bu bulunuyor. Bar bahçe sandalyesi, hem mutfak gibi iç mekanlarda hem de bahçe gibi dış mekanlarda modern bir görünüm elde edilmesini mümkün kılıyor. 

Bahçe Sandalyesi Seçimi Nasıl Yapılır?

Bahçe sandalyesi seçerken, detaylı bir inceleme yapmak gerekiyor. Farklı unsurları aynı anda değerlendirerek, sizin için ideal özellikleri taşıyan bahçe sandalyesini bulabilirsiniz. Bahçe sandalyesi nasıl olmalı sorusunun yanıtı, kişilerin ihtiyaç ve beğenilerine göre değişiyor. O sebeple ihtiyaçlarınızı doğru şekilde değerlendirmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. Bahçe sandalyesi seçimi yaparken, bahçenizin ölçülerini göz önünde bulundurmalısınız. Küçük bahçe dekorasyonu içirn kullanacaksanız, daha minimal boyutlara sahip sandalyeleri tercih etmelisiniz. Bu sayede daha ferah bir bahçe görünümü elde edebilirsiniz. Bahçeniz büyük ise, alanı doldurmanızı sağlayacak sandalyeler veya bahçe masa sandalye takımları tercihiniz olabilir. Hasır veya rattan malzemelerden üretilen bahçe sandalyeleri ile doğal bir görünüm elde etmeniz mümkün. Daha renkli ve sıcak görünümler için, renkli kumaş veya yastıklarla süslenmiş bahçe sandalyelerini tercih edebilirsiniz. 


En Çok Tercih Edilen Bahçe Sandalyeleri 

Bahçe sandalyesi alırken, tasarımı kadar özelliklerine de dikkat etmek gerekiyor. Alışveriş öncesinde bahçe sandalyesinde aranacak özellikler neler öğrenerek, ideal ürüne daha kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bahçe sandalyelerinin dayanıklı olması veya kolay bakımının yapılabilmesi, ürünün tercih edilirliğini de arttırıyor. Bahcce’de bulabileceğiniz Sakura sandalye sahip olduğu özellikler sayesinde pek çok kişi tarafından çok tercih ediliyor. Sakura bahçe sandalyesi, su geçirmez kumaş ve alüminyum gövde kullanılarak üretiliyor. Suya dayanıklı olan ürün kolaylıkla temizlenebiliyor. Aynı zamanda sağladığı konfor, ürünün ön plana çıkmasına neden oluyor. En çok tercih edilen bahçe sandalyesi modelleri için verilebilecek bir diğer örnek ise, Spinelle sandalye oluyor. Spinelle sandalye modeli, teak kullanılarak üretiliyor. Küflenme yapmayan bahçe sandalyesi, hem bakım gerektirmiyor hem de kolaylıkla temizlenebiliyor. 


Bahçe sandalyesi alışverişi sırasında ürünleri birden fazla açıdan değerlendirebilirsiniz. Bu sayede, hem tasarım açısından hem de özellik açısından size uyum sağlayacak bahçe sandalyesi modelini seçebilirsiniz. Bahcce’de görebileceğiniz modeller arasından size en çok hitap eden sandalye modelini tercih ederek, bahçe veya balkonunuza farklı bir hava kazandırabilirsiniz.