Türkçe
Mayıs Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Mayıs Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Dar Balkon Dekorasyonu

Dar Balkon Dekorasyonu

Büyük şehirlerde küçük dairelerde yaşamak, giderek daha fazla yaygınlaşıyor. Bu küçük dairelerin genellikle hiç balkonu olmuyor ya da küçük balkonlara sahipler. Şehirlerdeki dikey mimarinin balkonları sıklıkla dar ve uzun oluyor. Alanı verimli kullanmak üzere dar ve uzun balkon yapıları özellikleri 2000’li yılların başlarında çok tercih edilmiş bir mimari seçeneği. Peki, dar balkonları nasıl kullanışlı hale getirebiliriz?


Dar balkon dekorasyonu, dar bir yaşam alanını kullanışlı kılmaya odaklanır. Dar balkonları nasıl dekore etmeli sorusunun yanıtını öğrenerek, keyifli bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Dar uzun balkon dekorasyonu için fikirler arayanlar için konuya dair pratik öneriler hazırladık. 


Dar Uzun Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

​​Uzun ve dar balkon dekorasyonu yapmak zordur. Ancak planlı bir çalışma ile bu balkonlar, çok rahat oturma alanlarına ve keyifli yaşam alanlarına dönüştürülebilir. Dar uzun balkonu düzenlemek, kullanışlı kılmak üzere aşağıdaki adımları izleyin.


  • Balkonu ne amaçla kullanacağınıza karar verin!

Balkonu dekore etmeden önce balkonu en çok ne için kullanacağınıza karar verin. Mesela dinlenmek için, güneşlenmek için ya da yemek için. Belki de gün içinde kitap okuyup kahvenizi yudumlamak için keyifli bir alan olması yeterli. Benzer şekilde çocuğunuz için bir oyun alanı olarak da kullanmak isteyebilirsiniz. Hatta kapalı balkonları çalışma odasına bile dönüştürebilirsiniz. Amacınızı belirlemeniz, doğru balkon mobilyası tercihi için önemlidir. 


  • Balkon mobilyalarının nasıl olması gerektiğine karar verin!

Yukarıdaki tavsiyeyi dikkate alarak örnek gün içinde dinlenmek için bir açık alan ihtiyacınız olduğunu belirlediğinizi var sayalım. Burada dar balkonunuzda sizin ihtiyacınıza cevap verecek ana mobilya bir bank olabilir. Bahçe bankı da denilen yıkanabilir, suya ve güneşe dayanıklı bir bankı dar balkonda kolayca konumlandırabilirsiniz. Oturup manzarayı izlemek, uzanmak, dinlenmek ve rahat oturmak için idealdir. İnce uzun yapılı bir oturma alanı sunduğu için mekan şekline uyum sağlar. 


  • Dekorasyona karar verin!

Balkondan ne beklediğinizi belirlediniz, hangi ana mobilyayı alacağınıza da karar verdiğiniz. Peki, hangi renkleri ve hangi stili uygulayacaksınız? Mesela gri - beyaz kontrastı ve ona sıcaklık katan ahşap temasını kullanabilirsiniz. Bu amaçla gri zemin, beyaz duvarlar, beyaz mobilyalar, gri minderler, ahşap aydınlatma ve ahşap görünümlü saksılar kullanabilirsiniz. Bunun gibi renk ve doku bütünlüğü, bu dar balkonda dekoratif bir etki yaratmanızı ve alanda bulunmanın keyif vermesini sağlayacaktır. 


Dar Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Dar küçük balkon dekorasyonu yaparken hareket etmenizi zorlaştıracak geniş masalardan, kolçaklı geniş sandalye modellerinden uzak durun. Açık renkli zeminin alanı daha geniş göstereceği, dekoratif detayların dikkati, mekan darlığından uzaklaştırdığı da unutulmamalı. 


​​Dar Balkon Dekorasyon Fikirleri

Dar balkon dekorasyon fikirleri arayışında size bazı ipuçları verebiliriz. Bahçe, teras ve balkon gibi açık alanları dekore etmek çok keyiflidir. Ancak dar balkonları güzelleştirmek o kadar da kolay olmaz. Dar balkonlara öneriler arayanlar için bazı pratik fikirleri paylaşalım. 


  • Dekoratif objeler, bitkiler ve renklerden yararlanarak dikkati balkonun dar mimarisinden uzaklaştırın! Alacağınız mobilyalarda, balkon oturma grubunda tek renk kırlent ve minder kullanın. 
  • Zeminde açık renk kullanın ki zemin ile birlikte balkonun genel genişliği daha büyük algılansın. 
  • Küçük ve katlanır balkon mobilyalarını tercih edin. Katlanır masa, katlanır sandalye gibi ürünler, bu dar alanda işleri kolaylaştırabilir. Balkon sandalye çeşitleri içinden kolçaksız modelleri tercih edin. 
  • Balkon dar diye sandalyeler uzunlamasına sıralamayın. Bu, balkonun uzun ve dar yapısına vurgu yapar. Ayrıca hiç konforlu bir oturma alanı sunmaz. Balkon masa takımı modellerinde de 3 sandalyeden fazlası alan uygun olmayabilir. 
  • Mutlaka masa sandalye takımı kullanmak zorunda değilsiniz. Şezlong, bank gibi ürünleri uzun dar balkon dekorasyonu için değerlendirin. Balkon masa çeşitleri arasından seçim yaparken küçük seçeneklere bakın. 
  • Açık balkon dekorasyonu için dışarı doğru asılan saksılardan yararlanın. 
  • Alan uygunsa balkon köşe takımları da kullanılabilir. Özellikle bir köşeyi bu şekilde değerlendirirken diğer köşe için paravanla ayırarak farklı bir kullanım alanı elde edebilirsiniz. 

Dar balkon tasarımları için Bahcce.com ile farklı ürünleri değerlendirebilirsiniz. Dar balkonlar için dekorasyon fikirleri bulabileceğiniz Bahcce.com üzerinden kolayca online sipariş verebilirsiniz. Dar uzun balkon dekorasyonu kendin yap fikirleri için de uzmanlara danışabilirsiniz.